Kit Holmes - You took the blues  (Waardering Muziekwereld) 6

Kit Holmes - You took the blues

Zuchtmeisjes. Dat is de term voor een zangeres die zucht tijdens het zingen waardoor het lied een sensuele lading meekrijgt. Ik had altijd gedacht dat dit alleen bij popmuziek voorkwam, maar blijkbaar is het ook tot de blues doorgedrongen, zo blijkt op You Took the Blues van Kit Holmes.

Kit Holmes is een Britse blues singer/songwriter, niet te verwarren met de Amerikaanse singer/songwriter met dezelfde naam. In 2004 verscheen haar debuutalbum Seeing You dat de Engelse krant The Observer omschreef als ‘Macy Gray meets Nick Drake.’ Catch The Echo kwam uit in 2007 en haar derde album Driving into the Blue in 2011. Dat album werd getypeerd door The Guardian als ‘Impressive…all the makings of a new British guitar heroine.´ Holmes verzorgde een master-class op Paul McCartney’s Liverpool Institute for Performing Arts, en drie headline shows tijdens het International Guitar Festival of Great Britain. You Took the Blues is haar meest recente album en eind september verschenen.

Dat Holmes prima de blues kan spelen, blijkt uit de instrumentale tracks als You Said I Said en Breakout Blues. Soepel, met passie en gevoel legt ze de noten neer. Niet met harde bluesrock, maar bedachtzaam. De zang is een ander verhaal. Kit Holmes heeft een zuchtstem zoals ik het noem. Dat kan door de één als sensueel of zwoel betiteld worden, maar mij gaat het na verschillende draaibeurten tegenstaan. Weer een nummer met een zuchtende stem en smachtende zang: na een paar nummers kan ik er bijna niet meer naar luisteren. Holmes is ontegenzeggelijk een talent en spelen kan ze, maar wat mij betreft luister ik liever naar een volledig instrumentaal album van haar.

Auteur: Patrick Struijker Boudier (http://twitter.com/p_okee)

Bron: Bluesmagazine

Deeplink: http://www.bluesmagazine.nl/recensie-kit-holmes-took-blues/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 20 november 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex