King of Foxes - Salt & honey  (Waardering Muziekwereld) 7

King of Foxes - Salt & honey

Als opvolger van Golden Amour uit 2016 komt "King Of Foxes" met een nieuwe EP, Salt & Honey. Deze EP is meer gepolijst dan hun vorige album en gaat van rock richting pop, dit met nog steeds dezelfde passie. Salt & Honey brengt ons 7 nummers die zachter binnenkomen en ook perfect zou kunnen dienstdoen als kamermuziek.

Met opener Backsliders krijgen we alvast een vrolijk deuntje voor de kiezen met een aangrijpende tekst die nooit gaat vervelen. Het swingende All I Need maakt dat frontvrouw Olivia Street haar toon afwissent in een steeds veranderend ritme. Op Salt & Honey doen acht muzikanten mee, waar de kern van deze band uit Edmonton slechts uit drie bestaat.

Nummers van krachtige ballades als Laundry List via het instrumentale Late Horizon naar het meer agressieve Open Book maken van deze EP een waarbij er genoeg diversiteit aanwezig is om het toegankelijk te houden. Afsluiter is het zeemzoetige en van poŽtische tekst voorziene Room With A View, een nummer dat zowel zout als honing bevat.

 

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 9 april 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex