King King - Reaching for the light  (Waardering Muziekwereld) 8

King King - Reaching for the light

Reaching For The Light is alweer het derde album van King King. De naam van deze band is terug te leiden naar titel van de debuut cd van de Red Devils, die opgenomen werd in de King King Club in Los Angeles. De muziek van dit Brits(/Nederlandse) kwartet is sinds de debuut cd uit 2011 wel ver af komen te staan van de Red Devils. Met blues heeft het niet veel meer te maken, maar daar zullen de fans van de groep geen boodschap aan hebben. Het nieuwe album is weer een mooie verzameling songs geworden, acht van eigen hand, aangevuld met “Just A Little Lie” van Paul Carrack.

Centraal in de groep staat de charismatische Alan Nimmo, een prima zanger met een aangenaam stemgeluid en daarnaast ook nog eens een uitstekende gitarist. Hij wordt omringd door bassist Lindsey Coulson, drummer Wayne Proctor en toetsenist Bob Fridzema. Laatstgenoemde heeft zich volledig zijn draai gevonden in de band en weet een stempel op het groepsgeluid te drukken.

De cd opent met het stevigste nummer van de cd: “Hurricane”. Het is even schrikken, want de muur van geluid in dit nummer klinkt behoorlijk over-geproduceerd. Gelukkig blijft dit ‘euvel’ beperkt tot dit ene nummer. De rest van het album is ook wat rustiger en in een lagere versnelling. Met gevarieerde nummers als het catchy mid-tempo “You Stopped The Rain”, de power ballad “Rush Hour” en het Free-achtige, ingetogen “Stranger To Love” heeft de groep weer sterk en fris materiaal om het live repertoire te vernieuwen. Alleen voegt het poppy “Just A Little Lie” niet echt veel toe aan het eigen werk. King King heeft een prima album afgeleverd, dat de nog steeds groeiende fan schare zeker niet zal teleurstellen.

Auteur: Ton Kok

Bron: Real Roots Cafe

Deeplink: http://www.realrootscafe.com/2015/07/24/king-king-reaching-for-the-light/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 1 september 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex