Kimmie Rhodes - Cowgirl boudoir   (Waardering Muziekwereld)

Kimmie Rhodes - Cowgirl boudoir

In een poging om zelf met een omschrijving van het door haar op haar nieuwe album “Cowgirl Boudoir” gebodene op de proppen te komen sprak Kimmie Rhodes onlangs over “a retro-cowgirl-hippie-chick musical experiment”, over het schrijven en zingen van songs die traditionele countrygeluiden koppelen aan invloeden reikend van de jaren zestig tot ergens in de jaren tachtig.

Een opzet waarvoor ze uiteraard ook weer kon rekenen op de nodige hulp van Gabe. Die schreef aan flink wat van de liedjes mee, tekende voor de productie en bespeelde en passant ook nog tal van instrumenten, waaronder gitaren, elektrische sitar, mandoline, ukelele en keyboards. Een andere belangrijke betrokkene was Johnny Goudie. Ook hij schreef mee aan enkele songs. Eentje droeg hij zelfs zelf aan en zong het ook samen met Rhodes in. Openingsnummer “I Am Falling” meer bepaald. Daarnaast horen we hem ook terug in “Having You Around”. En dat niet enkel met een gezongen bijdrage, maar ook met wat kunstjes op piano en akoestische gitaar.

Anderen die Rhodes hielpen bij het realiseren van “Cowgirl Boudoir” waren onder meer Glen Fukunaga (bas), Dony Wynn (drums en percussie), Tommy Spurlock (steelgitaar en dobro), Stephano Intelisano (keyboards) en Jolie Goodnight (backing vocals). Met z’n allen zorgden zij voor een van zo goed als elke vorm van opwinding verstoken gebleven muzikale achtergrond, waartegen Rhodes naar goede gewoonte uitgebreid vocaal schitteren kan. Iets waaraan zelfs het gegeven dat haar stem met de jaren alsmaar kwetsbaarder geworden is amper iets veranderen kan. Wars van alle trends en modes doet de Texaanse hier voortdurend volslagen ongedwongen haar eigen ding. En ze maakt zo het soort van plaat die je eigenlijk alleen maar maken kan met voldoende levenskilometers op je teller.

Nogal wat ballades trekken op “Cowgirl Boudoir” aan je voorbij. Maar ook in midtempo kan er het één en ander. Soms al wat meer popgetint, zoals in het eveneens met Johnny Goudie vertolkte “Having You Around Me”, maar doorgaans toch vooral country of op z’n minst country-esk. Zachtjes twangend, swingend of walsend. Gefluisterd soms bijna.

Een heel mooi geheel!

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#KimmieRhodes

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 31 mei 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex