Kill Ferelli - Bastards and sweethearts   (Waardering Muziekwereld) 8

Kill Ferelli - Bastards and sweethearts

Bastards And Sweethearts is na hun uitstekend ontvangen debuut van drie jaar geleden het tweede album van de energieke Limburgse rockband Kill Ferelli. Deze opvolger liet wat langer op zich wachten dan de band waarschijnlijk oorspronkelijk na het debuut had gepland, maar uiteindelijk, mede via een geslaagde crowdfund actie, vond op 6 november j.l. in hun thuisbasis Roermond in de Azijnfabriek toch een geslaagde presentatie plaats van het album.

Kill Ferelli heeft de laatste jaren flink aan de weg getimmerd en zal voor veel muziekliefhebbers van stevige melodieuze rock á la Jimmy Eat World (om maar eens een formatie te noemen als referentiekader) geen onbekende band meer zijn in de vaderlandse rockscene. De wapenfeiten van Kill Ferelli zijn een Nederlandse én Europese tour als support van Anneke van Giersbergen, ze zijn uitgeroepen als 3FM Serious Talent en hebben inmiddels al meer dan 100 shows gespeeld door heel Europa, waarvan Aftershow voor Fall Out Boy in de HMH op 20 oktober jl. de meest recente in het oog springende is. 

Bastards And Sweethearts is een fris rockende zeer toegankelijke nogal Amerikaans klinkende rockplaat, waarbij aangetekend dat het groepsgeluid in belangrijke mate wordt gedragen door de zich voor het muziekgenre uitstekend lenende heldere vocalen van Kelly Kockeloren. De plaat ‘trapt af’ met de flitsende stevige openers Stockholm Syndrome en Whenever We Notice. In de derde track The Day I Die komt de heldere stem van Kelly extra tot zijn recht en met genoemde eerste drie tracks van het album is de toon gelijk gezet voor hetgeen de overige zeven nummers te bieden hebben. Een mooie mix van stevige en iets minder stevige rocknummers, die naast de reeds geprezen vocalen van Kelly ook opvallen door de uitstekende harmonieuze samenzang. The Fault In Our Stars vormt in het tweede deel van het album even een aangenaam rustpunt, waarna Kill Ferelli met Colorblind gelijk weer stevig gaat rocken. Het voorlaatste nummer Stay With Me is een prachtige ballad (voor mij zowel tekstueel als vocaal het hoogtepunt van het album) en met de titeltrack zorgt de band weer voor een stevig slotakkoord.

Inmiddels heeft het album al de nodige lovende kritieken gekregen, zoals:

"Verplichte kost voor jeugdige rockfanaten, 4/5" - NU.NL
"De sound is direct te bestempelen als internationaal" - 
JIMMYALTER.NL
"Ik dacht heel even dat het om een Amerikaanse band ging, 82/100 - 
ZWAREMETALEN.COM

Kill Ferelli heeft met Bastards And Sweethearts een prachtig rockalbum afgeleverd, waarop de band wat mij betreft best wel trots mag zijn. Het zal ongetwijfeld een opmaat vormen voor nog meer bekendheid, én, naar ik oprecht hoop veel boekingen voor diverse festivals.

Auteur: Fred Pach 

----------------------------------------------------

Kill Ferelli wordt geleid door Kelly Kockeloren (vocalen, gitaar) en Rob Jacobs (gitaar). Live en op de plaat worden zij bijgestaan door Kai Liebrand (basgitaar, vocalen), Roy Moonen (Drums) en Marlouk Basten (toetsen, gitaar, vocals). De opnames vonden plaats met producer Frans Vermast (Krezip, Heideroosjes, BZB, Nailpin) in de Max Power Rent Studios.

 

Tracklist:

01. Stockholm Syndrome
02. Whenever We Notice
03. The Day I Die
04. Queens
05. Skin & Bones
06. Show Us What You Got
07. The Fault In Our Stars
08.
Colorblind
09. Stay With Me
10. Bastards and Sweethearts

  

Gepubliceerd op Muziekwereld: 10 november 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex