Katie Knipp - Take it with you  (Waardering Muziekwereld) 8

Katie Knipp - Take it with you

Katie Knipp is singer-songwriter en multi-instrumentaliste. Met haar album Take It With You, dat ze eind vorig jaar uitbracht, is ze al aan haar vijfde studio release toe. Voor het album schreef Katie tien nieuwe songs en kreeg ze in de studio hulp van Neil Campisano (drums), Zachary Proteau (bass & tuba), Brett Vaughn Rechtfertig (gitaar), Chet Chwalik (trompet) en Al Bent (trombone). Scott Brill-Lehn zingt de harmonieën op I Don’t Sing for You.

De nummers, die Katie voor haar nieuwe albums schreef zijn, evenals de begeleiding, allemaal van goede kwaliteit, soms zelf uitstekend, maar het is uiteindelijk Katie’s stem die de appreciatie van de luisteraar bepaalt. Katie’s zang is eigenzinnig, vol passie en beïnvloed door andere zangeressen als Janis Joplin, Daniele Nicole en Aretha Franklin. Wat ik hiermee bedoel, hoor je al vanaf de opener Ya Make It So Hard (to Sing the Blues), waarin Katie ook al sterk op haar dobro uithaalt. Een andere, meer uitgelaten Katie hoor je daarna in I Don’t Sing For You en Letters, waarin alles dan weer ingetogen en emotioneler moet. Metro in Paris, met Katie achter de piano, klinkt erg sensueel en jazzy en I Will Stick Around  is een ballade, die ons nog een andere Katie laat horen. In Come Back zit veel knappe slide gitaar en in het gospelachtige Get Outta My Dream swingende boogiewoogie piano en een knappe gitaar van Brett Vaughn Rechfertig. Another Round drijft met de trompet va Chet Chwalik en de trombone van Al Bent op een New Orléans vibe en voor Last Man Out, waarmee Katie haar album afsluit, geldt “minder is meer”.

Eén van de aspecten (geneugten) van muziek is dat we niet allemaal hetzelfde leuk vinden. Het zou anders inderdaad heel saai zijn. Katie Knipp, voor degenen die haar nog niet kennen, zou na Take It With You, misschien wel je volgende favoriete c.q. geknipte zangeres kunnen zijn, luister eens naar haar!

Recensent: Eric Schuurmans,

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 februari 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex