Katie Garibaldi - Follow your heart  (Waardering Muziekwereld)  6+

Katie Garibaldi - Follow your heart“Fireflies”, “Fallen Angel” en “Next Ride Out” waren de titels van drie eerdere albums van San Francisco’s zangeres en songschrijfster Katie Garibaldi. Die albums kwamen op de markt in 2004, 2006 en 2009 en krijgen nu een vervolg met de deze maand verschenen cd “Follow Your Heart”.

Haar componeerwerk wordt vooral beďnvloed door andere vrouwelijke singer-songwriters uit de folk-, Americana- en country-wereld. Ze tekende zelf voor de productie van dit twaalf songs (+ bonus track “Stand In My Way”) tellende album en ze schreef ook tekst en muziek voor alle nummers op deze cd.

In de recensies die ik over haar vorige albums op internet kon vinden wordt Katie Garibaldi wel eens vergeleken met o.a. Patty Griffin, Brandi Carlile en Jewel. Onterecht volgens mij want deze drie dames zijn dan wel van het vrouwelijke geslacht, maar verder valt er naar onze mening niets anders meer te vergelijken, noch qua stijl, noch qua zangtalent.

Is het omdat ze zelf de productie van deze plaat in handen nam, maar we kunnen ons diverse keren niet van de indruk ontdoen dat zij haar stemvastheid te grabbel heeft gegooid. Dit zijn nochtans foutjes die dezer dagen erg gemakkelijk kunnen gecorrigeerd worden in de studio, maar dat heeft Katie Garibaldi nu net niet gedaan, wat volgens onze bescheiden mening toch als een gemiste kans mag worden beschouwd.

Want er zijn wel degelijk enkele knappe liedjes te horen op de cd “Follow Your Heart”. Voorbeelden hiervan zijn de titeltrack, het akoestische “Holding On”, het swingende countryrocknummer “Make Them Go Away”, het door vioolklanken gedragen liedje “Vegas” en de erg mooie ballads “Always Kiss Me Goodnight” en “White Roses”.

Maar van al dat positieve blijft niet zo veel over bij het beluisteren van songs als “Love The Hell Out Of You”, “Whispers & Rumors”, “Wedding Day Song” en “You Saved The Best For Last” waarin ze stevige uitschuivers maakt met haar stem. Dat ze over het nodige songschrijverstalent beschikt staat voor ons buiten kijf, alleen wat zorgvuldiger omspringen in de opnamestudio en Katie Garibaldi is wel degelijk in staat om in de toekomst een topplaat te maken.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 augustus 2014

Listen tracks

Video

Website

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats