Kashka - Relax (Waardering Muziekwereld) 8

Kashka - Relax

Onder de tot volledige ontspanning uitnodigende titel Relax presenteert de Canadese folkzangeres KASHKA ons haar nieuwste album, een plaat die ze zelf een ‘folkpoptronic project’ noemt, een mix van folkmuziek met een poppy sound en gebruik makend van allerlei elektronica-instrumenten. KASHKA heeft de naam Kat Burns op haar officiële paspoort staan en ze heeft eveneens een muzikaal verleden van 2006 tot 2012 als songschrijfster en zangeres van de Canadese indiepopformatie ‘Forest City Lovers’ uit Toronto, Ontario, waarmee ze drie studioplaten heeft uitgebracht.

Haar solocarrière als KASHKA begon ze al in 2010 en onder dat pseudoniem heeft ze ondertussen twee platen uitgebracht: Vichada in 2012 en Bound in 2013. Nu komt daar vier jaar later met Relax een derde album bij op haar discografielijstje. Deze cd bestaat uit acht tracks die in totaal amper 23 minuten duren, waardoor we misschien ook wel van een Ep in plaats van een cd kunnen spreken.

Met de instrumentale tracks I Can’t Relax en Look Up krijgen we twee van de acht nummers die amper 1 minuut 45 seconden duren; zo kom je natuurlijk al snel aan het einde van zo’n plaat. Maar er zijn gelukkig ook enkele volwaardige liedjes op Relax terug te vinden, zoals New Moon Blues (zie video), het romantische Float Away (onze favoriete song) of Signs en ook Holding Steady, Wild Things en Reset klokken pas af na meer dan 3 en zelfs 4 minuten.

Het belangrijkste kenmerk van de zes volwaardige liedjes is dat ze beogen om met experimentele klanken, ondersteund door violen en cello, een relaxte, wat dromerige sfeer te creëren bij de luisteraar en daar slaagt KASHKA behoorlijk in, zelfs met de hulp van allerlei elektronica en synthesizers.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2017/NOV1/CD39.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 december 2017

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex