June Star - Pull awake   (Waardering Muziekwereld)

June Star - Pull awake

Een nieuw album van June Star, dat is altijd weer goed nieuws. Het vanuit Westminster, Maryland al zo’n achttien jaar lang voor top-Americana en roots rock garant staande viermanschap ontgoochelde ons immers nog nooit. En dat doet de band ook nu weer niet op hun inmiddels alweer tiende langspeler. De opvolger van “Kill The Lights” van een jaar of twee geleden is gewoon opnieuw een heel erg sterke plaat geworden.

Elf nummers lang vintage June Star eigenlijk. Met de heerlijk hoekige baritonstem van Andrew Grimm uiteraard als vanouds up front and center. En met diezelfde Grimm bij momenten ook weer machtig aan de slag op respectievelijk elektrische en akoestische gitaren en banjo. En natuurlijk ook weer met de zalig jammerende pedal steel van David Hadley. Die drie factoren zijn nach wie vor redelijk bepalend voor het geluid van June Star. Zonder met die uitspraak afbreuk te willen doen aan de bijdragen van multi-instrumentalist Andy Bopp (backing vocals, elektrische gitaren, keyboards en percussie) en drummer Kurt Celtnieks overigens.

Enkele van de topmomenten op “Pull Awake”: de op de keper beschouwd even aanstekelijk als bevreemdend werkende alternatieve country van “Walk Away”, de knappe, een weinig meer rockgeoriënteerde Americana-sleper “Tether”, het catchy, ons best wel wat aan Tom Petty in betere Heartbreakers-tijden herinnerende rootsrockertje “Feathers”, de ronduit heerlijke valse trage “Proof” en het afsluitende “The King Is Dead”, een echte wolk van een ballad met de pedal steel van David Hadley quasi voortdurend mee in één van de hoofdrollen.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#JuneStar

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 10 mei 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex