Jude Johnstone - Living room  (Waardering Muziekwereld)

Jude Johnstone - Living room

Jude Johnstone, geboren in Bar Harbor, Maine, begon op ongeveer 8-jarige leeftijd liedjes te schrijven. Ze was amper nog een tiener toen ze door toedoen van Clarence Clemons in contact werd gebracht met producer Cuck Plotking van 'The Boss'. Na enige tijd onder zijn vleugels in New York en New Jersey te hebben doorgebracht, verhuisde ze naar Los Angeles, waar haar liedjes snel werden opgepakt door andere artiesten. Bij haar eerste nummers werd niet zozeer de klemtoon gelegd op de muziek, maar haar teksten wisten iedereen te beroeren.

Ze is gecoverd door Bonnie Raitt, Emmylou Harris, Bette Midler, Johnny Cash, Stevie Nicks, Mary Black, Jennifer Warnes, Trisha Yearwood en anderen, waaronder een nummer 1 voor het debuutalbum van Yearwood genaamd The Woman Before Me. Haar liedjes verscheen vervolgens op 8 andere cd's van Yearwood. Ze schreef ook het titelnummer op Johnny Cash's 1997 Grammy winnende album Unchained. Jude heeft shows geopend voor Jackson Browne, Emmylou Harris, Bonnie Raitt, Richard Thompson, Shawn Colvin en Chris Hillman om er een paar te noemen, en toerde door Europa meerdere keren onder haar eigen naam.

Ze keerde terug naar Noord-Ierland en Londen om de release van Living Room in november te vieren. Jude Johnstone is een stap verder gegaan in de richting van intimiteit op haar nieuwste album voor BoJak Records. Zij en producent Michael Hanson namen het album op zonder isolatie en zonder franje in haar huis in East Nashville, Tennessee. Het resultaat is een gereserveerd album in een akoestische setting van tien nummers, toepasselijk getiteld Living Room. Een intiem album dat zich met name leent voor een draaibeurt in de late avonduren of de vroege zondagochtend.

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 10 december 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex