JoosTVD - The fly on the wall routine (Waardering Muziekwereld) 8

JoosTVD - The fly on the wall routine

Al 40 jaren schudt Joost van Dinther alias The Vanished Dutchman, liedjes uit zijn non-stop creatief brein. Vorig jaar nog schreef de pers het album Just Say Know naar de hemelse sterren. Ook The Fly On The Wall Routine bulkt van snelle en funky songs waarbij meerdere muzikale lagen een mooi complex geheel vormen. Soms valt wel eens de vergelijking met Frank Zappa, in zijn tijd een meester in complexe en dikwijls oeverloze songs.  Joost bespeelt het iets praktischer en vooral meer gebundeld. Zelden overstijgt een nummer drie minuten en toch heb je het gevoel (al swingend) om tientallen instrumenten te hebben ontdekt. Niet alleen intelligent en boeiend, ook enigszins riskant om in alle overmoed er téveel laagjes in te duwen (‘Behave’)..  Gelukkig weet Joost nog nipt een juiste dosering aan boord te leggen, zodat het organische niet verloren gaat.
Grappig is het speelse Treason. Een perfecte musicalsong. Niet toevallig gevolgd door een luchtig instrumentaal The Vanished Vaudeville. In het theatrale maakt Joost het verschil met de mainstream funkbands.
Naast enkele folietjes herbergt The Fly On The Wall Routine een aantal knappe op funk geďnspireerde songs met ieder hun eigen excentrieke benadering. Een aanrader!
 
Recensent: Marino Serdons

Bron: www.keysandchords.com

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 25 juni 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex