JoosTVD - Sagitario  (Waardering Muziekwereld) 8

JoosTVD - Sagitario

Ongeveer een jaar na zijn vorige album Open My Parachute bracht de Nederlandse multi-instrumentalist/singer-songwriter Joos TVD (alias van Joost van Dinther, met als muzikale bijnaam Joost The Vanished Dutchman) een nieuw album uit, getiteld Sagitario. En ook dit keer stelt hij de luisteraar niet teleur. Wederom een aangename, dansbare mix van r&b, funk, pop en cabaret en een jazzy sausje, waarmee een aantal nummers wordt opgekleurd, is hoorbaar.

In het eerste nummer Private Scene zingt Joos TVD op grappige wijze dat het toilet onderhand de enige plek is waar men tegenwoordig alleen kan zijn. In andere liedjes komen onder andere aan de orde hectische vriendinnen en het leven van de rijken in Hollywood. Rode draad in de liedjes zijn de humorvolle teksten en de grote afwisseling tussen de twaalf nummers was voor mij evenals op zijn vorige album ook een aangename ervaring.

Het is opnieuw nauwelijks voor te stellen dat we hier te maken hebben met een puur soloproject. Van Dinther bespeelt alle instrumenten en schreef alle liedjes zelf. Zijn muzikale projecten zijn dan ook uniek. Dat het album je het gevoel geeft naar een voltallige band te luisteren, komt mede doordat hij gebruik maakt van ‘drum samples’ met als prettig gevolg dat de organische waarde van het album op peil blijft.

Sagitario is wederom een geslaagd muziekproject van JoosTVD.

Het album kan je beluisteren en streamen via de bandcamp site https://joostvd.bandcamp.com/album/sagitario-2017

Ook is het album te beluisteren via Spotify (zie onderstaande link ‘listen tracks’)

 

Auteur: Fred Pach

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 juni 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex