John Cee Stannard & Blues Horizon - To the river  (Waardering Muziekwereld) 8

John Cee Stannard & Blues Horizon - To the river

Na het album Stone Cold Sober was er vorig jaar ook nog de Kerst-ep, waarmee John Cee Stannard ons wist te vermaken. Gelukkig heeft de Brexit niets negatief bij John Cee Stannard teweeg gebracht want  bij de intrede van 2017 krijgen we een nieuw album van deze Britse countryblues zanger.

Op To The River vinden we twaalf nummers terug, waarvan er tien nieuwe originals zijn en met Jelly Roll Morton zijn Winin' Boy Blues en de traditional House Of The Rising Sun wordt het plaatje compleet gemaakt. Meestal brengt John Cee Stannard opgewekte countryblues en weet zich gesteund door Blues Horizon, bestaande uit gitarist Mike Baker en harper Howard Birchmore en zeker deze laatste is op de nummers alom aanwezig.

Openen doen ze met het aanstekelijke Do It All Over Again, een countrybluesje met een lichte sympathie voor ragtime ritme. Nummers als History en The Wretch zijn van die zeldzame nieuwe nummers waartoe toch je aandacht wordt getrokken, mede door het ontspannende ritme dat thuishoort bij deze songs. Van titeltrack Run To The River kan je niet anders dan vrolijk worden en misschien is dit nummer dan ook wel geselecteerd om uitgebracht te worden als 'single'. Maar dit album brengt meer, zo is er de uitstekende versie van Winin' Boy Blues en het verrassende arrangement op de traditional House Of The Rising Sun, maar het allerbeste vind ik John Cee Stannardís gospelbluesjes. Titeltrack Run To The River hoort daar vast en zeker bij en het Farnham Voices Community Choir doet hier meer dan een duit in het zakje. Pakkend is ook The Good Lord Didn't Tell Me met datzelfde koor maar zeker ook door de tweestemmige meerwaarde van Julia Titus.

To The River is weerom een prachtplaat van John Cee Stannard & Blues Horizon en net als bij de andere albums heb ik ook op deze nieuwe geen enkel moment van verveling gekend.

Bron: www.rootsville.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 4 februari 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex