Jimmy Ruggiere - Nicer guy   (Waardering Muziekwereld) 8

Jimmy Ruggiere - Nicer guy

Jimmy Ruggiere is een singer/songwriter uit Austin Texas, die met dit album zijn eerste full cd op de markt brengt. Na een theatercarrière en deel te hebben uitgemaakt van de countryscene in Nashville, verlaat hij in 1998 het mekka van de country om zich volledig te focussen op het songschrijven.

Het resultaat hiervan presenteert hij nu met 10 originele songs op ‘Nicer Guy’, een album gevuld met songs in klassieke countrystijl. Jimmy draagt het album op aan zijn zus Debbie Ann Ruggiere die in 2014, op 59 jarige leeftijd onverwacht in haar slaap overleed. Een afscheid dat hem duidelijk zwaar viel en dat zet ook de teneur van een aantal songs. Afscheid nemen in de zin van het einde van een relatie of afscheid nemen van het leven. Zo is er het met lapsteel op smaak gebrachte ‘I Cried All The Way To Ft. Worth’ en ‘Going Home To Say Goodbye To Dad’ over een bezoek aan zijn stervende vader, met de mooie passage ‘Bill Monroe, he’ll be waiting on the other side. Daddy had his picture hanging on the wall.’ ‘Baby, I’m Wise’ met fiddle van Warren Hood, krijgt door de mondharmonica van Ruggiere een lichte bluesfeel. Dat Ruggiere op een unieke manier met melancholie weet om te springen zonder melig te worden, horen we op ‘The Livin’ End’ en ‘Sunday’s Broken’. Een subtiele Mexicaanse wind waait dan weer door ‘There’s One Too Many Pretty Girls In Tucson’ en op’90 Miles To Nashville’ doet de banjo de kilometers asfalt in sneltempo verdwijnen
Met ‘Nicer Guy’ levert Jimmy Ruggiere geen pottenbrekend album af. Wel eentje met knappe songs in ‘good old country style’, die bij beluistering een goed gevoel garanderen. 

Auteur: Lambert Smits

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/jimmy-ruggiere-nicer-guy

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 10 april 2016

Listen tracks

Website

 

Terug naar Hoofdindex