Jessica Sligter - A sense of growth  (Waardering Muziekwereld)

Jessica Sligter - A sense of growth

De Noors-Nederlandse zangeres/singer-songwriter Jessica Sligter ontving voor haar vorige album Fear and the Framing veel lovende recensies. Voor mij vormt haar nieuwste album A Sense Of Growth echter een eerste kennismaking en ik moet bekennen dat het best wel even wennen was tijdens de eerste luisterbeurt. De muziek en de vocalen van Jessica zijn fascinerend, maar niet bepaald makkelijk toegankelijk om te doorgronden. Maar gewenning kreeg hoe langer hoe meer vaste vorm richting een pakkend coherent muzikaal beter te doorgronden muziekproject naarmate ik A Sense Of Wonder vaker ging beluisteren. Met een muzikale avontuurlijke reis van ruim een half uur is Jessica’s stem voortdurend leidend, variėrend van fluisterend zacht tot messcherp, waarbij duidelijk ook de invloed van de Noorse Susanna en met name ook de zeer talentvolle Noorse Jennie Hval is waar te nemen, welke laatstgenoemde mede de vocalen verzorgt op twee nummers waaronder de titeltrack.

Verder hebben aan het album bepaald niet de minsten uit de muziekwereld meegewerkt. De opnamen vonden plaats in Seattle en de productie kwam voor rekening van Jessica zelf in samenwerking met Randall Dunn, bekend van onder andere Marissa Nadler en Akron/Family. Viool- en basbijdragen zijn er van Eyvind Klang (Mr Bungle, Animal Collective, John Zorn) en hier noem ik nog maar enkelen van de vele muzikale gasten.

Over het algemeen lever ik in een recensie een puntje van kritiek wanneer een album aan de korte kant is, maar in het specifieke geval van A Sense Of Growth valt voor mijn gevoel alles, dus ook de tamelijk korte tijdsduur, artistiek perfect op zijn plaats.

Jessica Sligter is een groot muzikaal talent dat we bij Muziekwereld goed in de gaten blijven houden, want er ligt in haar verdere muzikale carriėre ongetwijfeld nog veel moois in het verschiet.

Auteru: Fred Pach

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 20 december 2016

Listen tracks

Video

Facebook

 

Terug naar Hoofdindex