Jason Elmore & Hoodoo Witch - Champagne velvet  (Waardering Muziekwereld) 8

Jason Elmore & Hoodoo Witch - Champagne velvet

Het is nu toch al enkele jaren geleden dat ik de Texaan Jason Elmore live aan het werk zag. Toen liet hij meteen een verpletterende indruk achter. En sindsdien zijn wij hem hier enigszins blijven volgen. Hij was toen op tournee om zijn album Tell You What  te promoten. De opvolger van het knappe Upside Your Head. Jason groeide op met een obsessie voor de Amerikaanse rootsmuziek, en daar zal zijn afkomst alvast niet vreemd aan zijn.

Nu is Jason dus samen met Mike Talbot (drums) en bassist Brandon Katona terug met het album Champagne Velvet, dat welgeteld veertien tracks rijk is. De release wijkt enigszins af van zijn voorgangers die zwaar leunen op de Texas rock en blues sound. Nu is het eerder een terugkeer naar 1950 jump blues zoals in House Rockin’ Boogie #17, Cross-eyed Woman en het afsluitende Mary Jane. Tussenin wordt het enigszins soulblues met‘Midnight In Memphis, Shine Your Lights en Right As Rain. Maar ook wordt de Texasblues niet gescuwd, zoals in het nummer Maybe, en gaan we even in de richting van de Mississippi Delta met het dobro begeesterde Green To Gone. En dan is er nog de knappe  instrumentale ballade Lament For Evelyn McHale, het akoestische gecomponeerde nummer Wish, de blues stamper Land Of Plenty en de jazzy geďnspireerde instrumentale titeltrack.

Jason Elmore modificeert meer dan ooit en zal hierdoor ongetwijfeld een breder publiek behagen. Het album Champagne Velvet  is dan ook een aanrader van formaat!

Auteur: Philip Verheage

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/jason-elmore-hoodoo-witch-champagne-velvet

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 januari 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex