Jarkka Rissanen & Sons Of The Desert - Hybrid soul  (Waardering Muziekwereld) 8

Jarkka Rissanen & Sons Of The Desert - Hybrid soul

Wanneer je de namen leest van Jarkka Rissanen en zijn woestijnzonen stel je normaliter vast dat we hier in Finland zitten. Bevestiging daarvan heeft toch enig surfen op het 'www' nodig gehad en dit is niet de eerste keer bij artiesten uit het hoge noorden. Waarom? Het zal me een raadsel blijven, want we mogen toch met zekerheid stellen dat er meer dan voldoende talent aanwezig is in het land van de 1000 meren.

Jari 'Jarkka' Rissanen mag je bestempelen als een veelzijdig rock- en bluesmuzikant die graag wat pop- en fusion-elementen toevoegt aan zijn muziek. Samen met de 'Sons of The Desert' brengt hij op 26 mei 2017 Hybrid Soul uit. Hoe de muziek beschrijven? Op Hybrid Soul staan tien nieuwe originals, die hij ofwel zelf of in samenwerking met de band heeft geschreven.

Tien instrumentale nummers die zich laten omschrijven als jazzrock, waarbij soms een zijsprong wordt gemaakt naar de exotische vorm van fusionmuziek, zoals bij het van reggae doordrongen Hipston, een muzikale fusionreis richting Kingston? Van daaruit gaat het met Miss Gumbo duidelijk richting NOLA. Met The Fly steken 'Jarkka Rissanen & Sons of The Desert' duidelijk het psychedelisch aspect in hun muziek. Alhoewel alle nummers instrumentaal zijn, zullen ze de luisteraar ervan nooit gaan vervelen want ieder nummer brengt duidelijk een andere visie aan waarbij de diverse toonaarden een harmonisch en melodisch geheel vormen. Met Detroit Blues gaan we duidelijk de toer op van expressieve jazzfun;, dit nummer werd geselecteerd om als single te worden uitgebracht.

Een meer dan aangename kennismaking met 'Jarkka Rissanen & Sons of The Desert' en hun Hybrid Soul.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/jarkka%20rissanen.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 23 mei 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex