Jap Jap - Remixes compiled (Waardering Muziekwereld) 8

Jap Jap - Remixes compiled

Jap Jap (Finalist Grote Prijs van Nederland, dance/producer 2008) is het alter ego van Jasper Boer, die al jarenlang naast zijn vaste werk als webdesigner en grafisch ontwerper met het nodige succes opereert als producer in het genre chillout ambient electronica.

Jasper onderhoudt goede contacten met artiesten als Ulrich Schnauss (DE, UK), Mike Milosh (Canada) en James Chapman van Maps (UK) en heeft naast zijn EP en 3 albums een aantal remixen op zijn naam staan voor o.a. Phoenix (FR), Foals (UK), Mew (DK), Coparck (NL), Urlich Schnauss (DE, UK), Keith Canisius (DK), Dead Leaf Echo (US) en A Shoreline Dream (US). De combinatie van de typische Jap Jap electronica-sound en de rock gedreven gitaarmuziek verrast luisteraars en critici, zoals ook uw recensent van Muziekwereld.

Remixes Compiled bevat zoals de titel reeds doet vermoeden een compilatie van Jasper’s remixwerk. Het is een fraaie relaxte verzameling geworden, waarbij naar mijn mening de eerste 3 tracks van het album net even iets te relaxt zijn om volledig te boeien. Vanaf het 4e nummer Electric Bloom wordt het allemaal een stuk spannender. Met track 6 komen voor het eerst dubvocalen aan bod. In Happy Cycling overheerst een strak percussieakkoord op een melodie die de instrumentale omlijsting had kunnen zijn van een documentaire met prachtige onderzee-opnames. Feel Free is interessant vanwege de inbreng van vrouwelijke vocalen. Prijsnummers zijn echter Cherry Bark & Almonds en Fences. Tijdens de diverse draaibeurten van het album zat ik met name tijdens die nummers op het puntje van mijn ‘luisterstoel’.

Jasper Boer heeft met Remixes Compiled een prachtig album afgeleverd in het ambient-genre. Een nationaal supertalent om in de gaten te houden!

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 mei 2013

Listen tracks

Video

Website

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats