Jan Rørdam - Stardust in your hands   (Waardering Muziekwereld) 9

Jan Rørdam - Stardust in your hands

Jan Rørdam is een uit Denemarken  afkomstige singersongwriter en mullti-instrumentalist die een groep muzikanten rond zich verzamelde. Gitarist Andreas Fuglebaek, bassist Jon Bruland waren evenals zangeres Nynne Hansen van de partij op de sessies van ‘Extraordinary Hart & Soul’. Rørdam ging opnieuw aan de schrijftafel zitten met tekstschrijver Brian Patterson en dat leidt weerom naar fraaie melodieuze muziekjes.
“Cruise With  the Music” zingt Rørdam in het openingsnummer en het wordt inderdaad een bijzonder aangename muzikale trip met fijnbesnaarde popnummers zoals ‘We Just Meet In The Memories’. Het titelnummer ‘Stardust In Your Hands’ is een van de vele duetten met Nynne Hansen. De jonge zangeres eist niet alleen een vocale hoofdrol op in ‘The Boys in The Band’, een weemoedige ballade die ze samen met Patterson componeerde. Overigens het enige nummer waarbij Rørdam niet betrokken was als componist en dat eveneens als het overige werk op een meer dan behoorlijk niveau voortkabbelt.
En dat is nu net het enige minpunt, fraaie rustig ademende wondermooie muziekjes in een soft, bij momenten wat jazzy popidioom met dromerig gitaar en toetsenwerk, helaas manifesteren die zich iets te vrijblijvend.  
 

Auteur: Cis van Looy

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/jan-rrdam-stardust-in-your-hands

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 5 mei 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex