Jan Daley - The way of a woman  (Waardering Muziekwereld)

Jan Daley - The way of a woman

Jan Daley is een jazzvocaliste uit Los Angeles. Haar nieuwste album The Way Of A Woman is een prachtig met smaak samengesteld ‘smooth jazz’ album, imiddels haar zesde studioalbum. Jan Daley is nog niet zo bekend in Europa, maar in de Verenigde Staten is dat absoluut wel het geval. Reeds op jonge leeftijd trad zij op in diverse bekende shows, zoals The Tonight Show, The Merv Griffin Show, The Dean Martin Show en The David Frost Show.

De elf songs op The Way Of A Woman zijn allemaal covers, waarvan het meest bekend zijn Cry Me A River en Skylark. Verder zijn er op het album twee bekende songs van Jack Segal, namelijk When Sunny Gets Blue en More Love. Jack Segal speelde ook een belangrijke rol in de aanloop naar het album, want hij was Daley’s mentor en inspirator om haar enthousiast te maken de studio in te duiken voor nieuwe opnames.

Jan Daley weet alle vertolkingen van de nummers heel knap naar haar eigen hand te zetten, daarbij geruggensteund door haar prachtige stem, haar perfecte timing, intonatie en inlevingsvermogen. Zeker mogen ook de voortreffelijke musici worden vermeld, die meespelen, zoals Hiroshi Upshur, Gail Jhonson, Gregory Moore en Josh Sklair.

Beluistering van The Way Of A Woman is een feest voor het oor. Voor met name liefhebbers van Barbra Streisand een warme aanbeveling.

Auteur: Fred Pach

Gepubliceerd op Muziekwereld: 15 juli 2017

 

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex