Jaime Michaels - If you fall  (Waardering Muziekwereld)

Jaime Michaels - If you fall

Jaime Michaels is een Amerikaanse folk- en Americana-liedjes zingende muzikant uit Santa Fe, New Mexico, die om voor ons onverklaarbare redenen ook erg populair is in Italië. Het was dan ook daar dat hij enkele tracks voor zijn nieuwste album If You Fall heeft opgenomen en eveneens het Italiaanse platenlabel ‘Appaloosa Records’ voor de release van die nieuwe plaat liet tekenen.

Op zijn ‘Facebook’-pagina noemt Jaime Michaels zichzelf een singer-songwriter, gitarist, dichter, lange afstandsrijder, banjodromer en ‘not a bad cook’. Dat laatste willen we dan ook graag geloven, want de ingrediënten die hij heeft gebruikt om de twaalf liedjes op If You Fall te bereiden, getuigen van een heel grondige kennis van de muzikale keuken.

De plaat begint met de albumtiteltrack If You Fall, gevolgd door het op de video in een live-uitvoering te beluisteren nummer Any Given Moment. Eén van de hoogtepunten op deze plaat is het ‘Tex-Mex’ en ‘Cajun’-liedje Bag O’ Bones, waarin Radoslav Lorkovic een heel sterk staaltje op zijn accordeon demonstreert. Van zijn eigen composities onthouden we vooral het verhaal dat Jaime Michaels vertelt in Almost Daedalus, naast het bluesy liedje So It Goes, het zeemzoete You Think You Know en het gezellig rockende Carnival Town, waarbij we enkele gelijkenissen waarnemen met het werk van Nick Lowe. Er staan ook drie coversongs op dit album: de eerste is een Engelstalige versie van het Italiaanse nummer Rimmel uit het 1973-album “Alice Non Io Sa” van de Italiaanse singer-songwriter Francesco De Gregori. Cover nummer twee is er één van het nummer They Call Me Hank van Greg Trooper uit diens album “Upside-Down Town” van 2010. De derde gecoverde song is het liedje Snowing On Raton dat folklegende Townes Van Zandt voor het eerst zong op zijn album “At My Window” van 1987. Die heerlijke song wordt op dit album als een bonustrack meegegeven door Jaime Michaels.

Zelf is Jaime Michaels een grote fan van de Amerikaanse folk- en blueszanger Tom Rush die eeuwig zal herinnerd worden als de componist van de ‘all-time classic’ “No Regrets”, een song die in 1975 tot tophit werd gezongen door ‘The Walker Brothers’ en die Emmylou Harris coverde op haar album ‘Bluebird’ uit 1998. De emoties en gevoelens die deze Tom Rush in zijn liedjes kon leggen, vormen eveneens het ultieme objectief voor het werk van deze Jaime Michaels. Dat hij daar zeer goed in geslaagd is, kunt u nu zelf concluderen bij de beluistering van zijn laatste nieuwe plaat If You Fall.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2019/AUG1/CD69.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 september 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex