Jadea Kelly - Love & lust (Waardering Muziekwereld)

Jadea Kelly - Love & lust

Als een mooi snoetje alleen al zou volstaan om hier een gunstige bespreking van je werk afgedwongen te krijgen, dan zou de jonge Canadese Jadea Kelly ontzettend hoog scoren. Maar dat is natuurlijk niet zo. Oogstrelende schoonheid of niet, hier gelden vanzelfsprekend compleet andere criteria. Maar ook daaraan beantwoordt ze gelukkig wel, die Kelly. Wisten we eigenlijk al sinds Clover, haar vorige plaat. Maar deze is beter. En geen klein beetje ook.

Met Love & Lust schrijft Kelly moeilijke tijden van zich af, zoveel is al snel duidelijk. Die twee polen uit de titel ervan staan daar heus niet zomaar. Het hartzeer is bij momenten nog duidelijk tastbaar. En het is naast verlangen, ontrouw, bedrog, vergiffenis en andere slechts ťťn van de vele potentieel met een slecht afgelopen relatie gepaard gaande hier aangekaarte onderwerpen.

Voor de productie van Love & Lust tekenden naast Kelly zelf ook Stew Crookes en Tom Juhas present. De eerste zou u kunnen kennen van zijn werk met onder anderen Hawksley Workman en Doug Paisley. De tweede zag zijn naam als gitarist en producer onder meer reeds verbonden aan die van Royal Wood, Banners, Emma Lee en Ryan OíReilly. Daarnaast rekruteerde Kelly muzikanten uit de entourages van bekende en minder bekende acts als daar zijn NQ Arbuckle, Run With The Kittens, Blackie And The Rodeo Kings, C&C Surf Factory, Royal Wood, Tanya Tagaq en Serena Ryder.

Het resultaat is een elf tracks lange muzikale trip waarop grote gevoelens bijna voortdurend regeren. Ergens tussen pop, rock en folk worden quasi doorlopend de grenzen van een liefde anno nu afgetast. Het ene moment behoorlijk sensueel, het andere verzuchtend, berustend, badend in wroeging en pijn. Wellicht met louterende resultaten. We hopen het hier samen met Kelly.

Met haar kristalheldere sirenen stem, haar knappe teksten en daar door de band genomen perfect bij passende (enigszins atmosferisch aandoende, vaak wat ijle) melodieŽn zou ze ditmaal wel eens erg hoge ogen kunnen gaan gooien. En ook dat gunnen we haar eigenlijk van ganser harte.

Bron: www.ctrlaltclountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#JadeaKelly

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 19 november 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex