Jack Tempchin - One more song  (Waardering Muziekwereld) 8

Jack Tempchin - One more song

Jack Tempchin een bedrijvig baasje, maar ik denk ook niet dat de liefhebbers van easy listening Americana daarom rouwig zullen zijn. Bij zijn Amerikaanse collega’s is Jack Tempchin uiterst gekend, want wie kent niet van zijn hand de Eagles hit ‘Peaceful Easy Feeling’. Ook voor kleppers als Glenn Campbell, Emmylou Harris en Candye Kane schrijf hij materiaal. En dan nog niets gezegd van nummers als ’15 Days Under The Hood’ waarmee we bij The Paladins zitten, of de superhit ‘Swayin’ To The Music’ van Johnny Rivers.

Dit jaar hebben we nog kunnen genieten van zijn album ‘Learning To Dance’ en nu al ligt er een nieuwe klaar met 12 nummers die al eerder zijn uitgebracht door deze uitstekende singer-songwriter. Deze ‘One More Song’ brengt zijn conto op 10 en het is weer hemels genieten dankzij zijn rustbrengende warme stem. Openen doet hij met ‘Slow Dancing’ naar analogie met de enorme hit voor Johnny Rivers dankzij deze Jack Tempchin. 'Singing In The Streets' werd geschreven in 1976 en gaat over een close-friend van Jack Tempchin. Samen met pianist John Barnard schreef hij de 'lyrics' op het bijzonder mooie 'Around Midnight', een nummer dat in het Calypso restaurant in Encinitas Cal. al meer dan 13 jaar op de setlist staat. 'Circle Ties That Bind' is één van de allereerste nummers die hij schreef en wordt nog steevast gebracht bij zijn optredens. 'Still Looking For A Way To Say Goodbye' kwam tot stand samen met Lisa Angelle en werd geschreven als movie-tune.

Het hoeft geen nader betoog dat het bij de nummers van Jack Tempchin genieten is vanaf de eerste noot en we kunnen al weer niet wachten op het vervolg...

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2016/reports/jack%20tempchin%20one%20more%20song.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 20 december 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex