Jack Hustinx & Southern Aces - Over yonder   (Waardering Muziekwereld)

Jack Hustinx & Southern Aces - Over Yonder

De meeste dromen zijn bedrog, dat is een feit, daar kan je gewoon niet omheen. Maar zo af en toe komt er toch ook wel eens eentje uit. Zoals onlangs nog voor de je wellicht vooral als één van de Shiner Twins bekende Jack Hustinx. Via Harry Bodine kwam de Brabander immers onverwacht in contact met enkele leden van The Subdudes, een groep waar hij zelf al sinds jaar en dag een grote fan van was. En van het één kwam vervolgens al snel het ander. Onder de indruk van Hustinx’ werk met voornoemde groep en ’s mans vers gepende songs stemden John Magnie en Steve Amedée ermee in om met hem samen te werken voor zijn nieuwe plaat.

Die nieuwe plaat, het ronduit geweldige “Over Yonder”, werd deels in de States – in Austin met name – en deels in Nederland ingeblikt. Met naast de al genoemde betrokkenen voorts ook nog aan boord: soulstrot Malford Milligan, Mike Roeder, Richard van Bergen, Roelof Klijn, Jody van Ooijen, Sheree Smith, Glenda Dotson, Derek O’Brien, Nicky Hustinx, Robert LaRoche, Roel Spanjers en David Perales. Voor de productie tekende Hustinx zelf.

Twaalf nummers lang doet dat team er op “Over Yonder” werkelijk alles aan om zijn roots te loochenen. Het is te zeggen: Hustinx’ eigen Nederlandse roots dan toch. Zijn muzikale roots liggen duidelijk elders. Die dienen ergens in het diepe Zuiden van de States te worden gezocht. En zo klinkt “Over Yonder” dan ook. Als een plaat, die alleen in dat diepe Zuiden had kunnen ontstaan. Op en top Amerikaans. Op en top Americana en roots. En met meer dan één nummer aan boord waarvoor zo menig Amerikaanse vakbroeder met plezier een vinger zou afstaan. Misschien zelfs wel een hand of een arm... Enfin, kwalitatief ontzettend hoogstaand spul.

Er is de soulvolle gospel van het met Malford Milligan gedeelde “My Soul – My Inspiration”, er is de tot diep onder de huid gaande country soul van “Life Will Humble You”, er is de bepaald groovy roots rock van “Crawlin’ Up To The Surface”, “That’s Where I Draw The Line”, “I Won’t Surrender” en “Good While It Lasted”, er is de zwierige R&B-escapade “True True Love”, er is de met wat Tex-Mex-gevoel besprenkelde ode aan de stad uit de titel ervan “Welcome To San Antone”, er is de niets minder dan hemelse Americana van “Down The Road”, er is, er is, er is… Er valt hier gewoon zoveel fraais te beleven! Niet normaal meer!

Voor mij dan ook één van dé platen van het gezegende Americana-jaar 2015 so far, dit “Over Yonder”. Welk een doorstart na de Shiner Twins! Chapeau!

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#JackHustinxAndTheSouthernAces

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 21 november 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex