Humphrey-McKeown - Tapestry of shadows (Waardering Muziekwereld) 9

Humphrey-McKeown - Tapestry of shadows

Humphrey-McKeown is een folkrock-duo uit Chicago, gevormd rond Heather Humphrey met roots in New York en singer-songwriter Tom McKeown uit Chicago. Hun muzikale samenwerking ontstond in 2006 toen ze als broodschrijvers voor artiesten uit Nashville, Chicago en Los Angeles aan de slag gingen. Maar al gauw kwamen ze tot de conclusie dat ze eigenlijk zelf wel die composities op plaat wilden zetten en daar optredens rond te gaan verzorgen. ĎThe Humphrey-McKeown Bandí werd daartoe in 2011 opgericht en al snel kwam er elk navolgend jaar een nieuwe plaat uit van deze formatie waarin naast het zingende duo ook Jim Livas op drums, Tony Meadors op basgitaar en Gary Jacklin op viool deel van uitmaken.

Tapestry Of Shadows is hun vijfde studioplaat die op 20 mei 2017 op de internationale platenmarkt verscheen en is de opvolger van de cd All I Wanted To Hear uit 2015. Het werd een twaalf songs tellend album met uitsluitend eigen composities van Heather Humphrey en Tom McKeown. Hun muziek kan als Americana worden geclassificeerd en heeft vooral kenmerken uit de folk- en rockmuziek in de sound verwerkt. Zowel hun zangkwaliteiten als hun talent als songschrijvers komt in zowat elke track op deze nieuwe cd tot uiting en de leadzang als duo klinkt bij momenten hemels en hartverwarmend.

Onze aanraders van deze cd, die u zeker eens moet gaan beluisteren, zijn openingsnummer Beautiful met violist Gary Jacklin in een vooraanstaande rol, de banjo- en vioolmuziek in de song Better Day, de uptempo gebrachte songs Flower On The Wall en Passing Shadows, het sobere Our Beautiful Sad Dance en het vrolijkere Madness. Heather Humphreys speelt op piano bij de meeste nummers, terwijl Tom McKeown de snaren van akoestische en elektrische gitaar, mandoline, bouzouki en banjo beroert. En voor de mooie samenzang op Tapestry Of Shadows zorgen ze gewoonweg allebei.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2017/MEI1/CD35.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 10 oktober 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex