Hion Martell - Trust me on this one (Waardering Muziekwereld)

Hion Martell - Trust me on this one

Zanger-gitarist en songschrijver Christer Nilsson, bassist Stefan Larsson, keyboardsspeler Peter Subäck en drummer Håkan Nilsson begonnen in 1992 aan hun muzikale avontuur in het Zweedse stadje Ljusdal. Christer Nilsson zocht en vond enkele muzikaal gelijkgezinden om Hion Martell (lees ‘high on Martell’ naar de beroemde Franse cognac) op te richten en hun gemeenschappelijke voorliefde voor de Britse bluesrock en de Amerikaanse southern rock om te zetten in eigen composities die ze op plaat opnamen.

De eerste plaat van Hion Martell was Will Cure Any Disease van eind 2010, gevolgd door compilatiealbum Ultimate High in oktober 2012 en Riffs In A Box van eind 2014. Nu is er eindelijk een opvolger voor dat album in de vorm van het elf songs tellende Trust Me On This One!.

Opnieuw werden tekst en muziek voor alle nummers door Christer Nilsson gecomponeerd en in de studio opgenomen door het viertal, aangevuld met Andrea Nyström, Lillemor Gustafsson Håkansson en Daniel Lindblom als backingvocalisten. Als eerste single uit dit album werd gekozen voor het nummer Can’t Stop Time (zie video). Er wordt stevig rockend begonnen op deze plaat met het naar ‘The Rolling Stones’ neigende Rock Me Up, waarna de bluesrocker Quick & Dirty volgt. De zeer Amerikaans klinkende sound van Hion Martell komt daarna nog een paar keer duidelijk tot uiting in songs als Make Your Mother Proud, het in ‘Status Quo’-stijl rockende Good Enough en het muzikaal hoogstaande The Girl With The Picasso Face. Met de uitstekende single Can’t Stop Time heeft deze band een Springsteen-achtige rockklassieker in wording. De akoestisch gespeelde albumtitelsong Trust Me On This One wordt tot slot netjes als bonus track toegevoegd.

Onze conclusie: dit is alweer puik en professioneel werk van de vier heren van Hion Martell. En nu ter afsluiting graag een lekker cognacje, a.u.b.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 19 april 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex