Heather Stewart - What it is  (Waardering Muziekwereld) 8-

Heather Stewart - What it is

Met liedjes over de liefde, het leven en relaties brengt zangeres en songschrijfster Heather Stewart op haar nieuwste album “What It Is” verhalen die recht uit het hart en uit het dagelijkse leven gegrepen worden. Elf composities waarvan er tien door Heather Stewart zelf werden geschreven en één nummer “I Lied” dat werd gecomponeerd door haar kersverse echtgenoot Alex Albrecht die zelf een populaire televisiester en presentator is van een computer- en technologieprogramma in Los Angeles. In een vorig leven was Heather Stewart zelf ook actief als producer van televisieshows maar ze verkoos om het eens te gaan wagen in de harde, maar uitdagende muziekwereld. In 2008 debuteerde ze met het soloalbum “Life Of The Party”. Op haar tweede plaat “What It Is” bewijst ze over de juiste eigenschappen als songschrijfster te beschikken.

De songs hebben stuk voor stuk sterke melodieën en ook haar teksten zijn betekenisvol en bespelen volop de emoties van de luisteraars. De meeste nummers op dit album kwamen dan ook tot stand nadat haar vader was overleden en het verwerkingsproces van dat verlies zit hier duidelijk vervat in enkele songteksten. Deze cd wordt dan ook helemaal aan haar vader opgedragen. De albumtiteltrack “What It Is” waarmee begonnen wordt is al meteen een schot in de roos en laat horen waarom deze zangeres in de Amerikaanse vakpers vergeleken wordt met o.a. Bonnie Raitt en Sheryl Crow, twee ‘vrouwen met ballen‘ die zich doorheen de voorbije jaren een stevige reputatie als singer-songwriters hebben opgebouwd. Het wat meer rockende “Tell Me Who” beschikt over de nodige hitparade-eigenschappen, “I Lied” wordt als een sfeervolle ballade gebracht en laat Blake Mills schitteren op elektrische gitaar. Andere favorieten zijn “We’ll Learn”, countryrocker “Evelyn” en de stevige rockende slotsong “Underneath”. Op de video bij deze recensie brengt Heather Stewart een akoestische versie van het over de snelheid van het leven handelende nummer “Had It All”, een song die ze samen heeft geschreven met Brad Swanson die haar bij dit optreden nu ook begeleidt.

Voor de instrumentale begeleiding bij de elf songs op “What It Is” kon Heather Stewart in de ‘Sunset Sound’-opnamestudio in Los Angeles rekenen op gitaristen Blake Mills, Marty Rifkin en Joshua Grange, bassist Sean Hurley en drummer Aaron Sterling; stuk voor stuk professionele muzikanten die eerder ook al samenwerkten met o.a. Ryan Adams, Lucinda Williams, John Mayer en k.d. lang.

We vermoeden dat Heather Stewart niet zo gauw terug naar de televisie- en filmstudio’s zal terugkeren om haar vroegere produceractiviteiten terug op te nemen. Daarvoor zal ze het allicht te druk gaan hebben met het promotiewerk voor haar nieuwe plaat “What It Is” en de vele optredens die uit het succes van dat album zullen voortvloeien.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 augustus 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats