Hannah Sanders & Ben Savage - Awake  (Waardering Muziekwereld) 9

Hannah Sanders & Ben Savage - Awake

Toegegeven 1: we spraken al eerder over cd-hoesjes, artwork en consorten. Toegegeven 2: dit meestal om te concluderen dat de vooringenomenheid verbonden aan het kunstzinnige aspect van de verpakking veelal niet in overeenstemming was, of is, met het op het zilveren schijfje gebrande materiaal. Passeerden de revue: knappe plaatjes met spuuglelijk artwork, veelbelovende artwork met hieraan verbonden muziek van bedroevend allooi. Maar ook weinigzeggende vormgeving met dito muziek op de drager werd ons voorgeschoteld. En verder zowat alle mogelijke mengvormen en tussenstappen van voornoemde varianten… Toegegeven 3: de minst voorkomende variant is die van het knappe artwork gekoppeld aan een topplaatje. Uitzonderingen bevestigen echter hier ook de regel en Awake van Hannah Sanders en Ben Savage is zo’n uitzondering.  ‘Awake’-eigenaars worden namelijk getrakteerd op een fraai zwart-wit artwork. Een gestileerde frontcover met een Alice-In-Wonderland-achtige tekening. Een uitgestrekte kleurenfoto van de artiesten, musicerend op wat de vensterbank van een kasteel lijkt, siert de uitgeklapte binnen hoes. Maar het meest in-het-oog-springende, voor uw recensent althans, is het tekstloze tekstboekje – ja, het bestaat! - dat rijkelijk versierd werd met Tarot-kaarten. Tarot-kaarten die als muze werden aangewend tijdens het productieproces.
 
Awake, het tweede album van Sanders en Savage, herbergt 11 nummers, gebracht met respect voor de Britse folk-traditie, maar laat tegelijkertijd een hartstochtelijke liefde voor Amerikaanse volksmuziek doorschemeren. Met resultaat, want Awake is een uitermate knappe plaat geworden waarop
the best of both worlds (Engelse folk en Amerikaanse rootsmuziek) worden gecombineerd. Ook productioneel spat de kwaliteit ervan af. Prachtselectie aan songs: eigen werk aangevuld met herbewerkte traditionals, en twee schitterende gebrachte leensongs (‘Way Over Yonder In The Minor Key’ - Guthrie en ‘One Grain Of Sand’. – Seeger)  … en toch … klinkt Awake als één geheel! Fraai staaltje musiceren, selecteren en produceren!
 
Toch één puntje van kritiek. Track nummer zes ‘7’ noemen … wat is hier de bedoeling van? Een grapje of gewoon het pesten van dwangneuroten (van het kaliber van ondergeschrevene)? Indien ja: missie geslaagd!
 
Alle gekheid op een chop-stick … een nieuwe folkplaat nodig in uw collectie? Zoek niet langer en schaf Awake aan! En eens in uw collectie, genieten maar, … en wegdromen met nummer 5, de fenomenale
instrumental  Every Night When The Sun Goes In op repeat.
 
Auteur: Jan Coonen

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: read:http://www.keysandchords.com/album-review-blog/hannah-sanders-and-ben-savage-awake

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 juni 2018

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex