Hajk - Hajk  (Waardering Muziekwereld) 8

Hajk - Hajk

Hajk is een Noorse band, bestaande uit vijf leden, die met hun gelijknamige debuutalbum een mix brengt in het genre (indie)pop/rock. De eerste single Magazine is gelijk zo’n inventieve en catchy song die je het na één keer luisteren niet meer uit je hoofd krijgt. De zowel mannelijke als vrouwelijke vocalen passen perfect bij de moderne popsongs. Hajk voelt zich verwant met bands als Dirty Projectors, Unknown Mortal Orchestra en Amason en speelde vorig jaar al op diverse grote Noorse festivals, terwijl ze de nieuwe songs nog aan het schrijven en opnemen waren.

Het debuut is een vrolijk, toegankelijk album geworden, waarbij de band als grote troef uitspeelt de afwisselende vrouwelijke en mannelijk vocalen – deels in duet – van Preben Sælid Andersen en Sigrid Aase. Verder valt op de sprankelende gitaar van Andersen, alsmede de degelijke ritmesectie, bestaande uit bassist Knut Olav Buverud Sandvik en drummer Johan Nord. De tien songs luisteren lekker weg en zijn niet alleen vrolijk van karakter, maar ook tekstueel de moeite waard. Nummers die er voor mij  uitspringen zijn het prachtige Not Anymore en het ontroerende Somebody Else, maar ook de overige acht nummers klinken heel overtuigend.

Resumerend kan ik stellen dat Hajk een verrassend sterk debuutalbum heeft afgeleverd. Dat belooft heel wat voor de verdere toekomst van deze band.

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 13 mei 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex