Ground Level Falcons - The new wilderness (Waardering Muziekwereld)

Ground Level Falcons - The new wilderness

Ground Level Falcons is een alternatieve rockband, die hun roots heeft in Edmonton (Alberta, Canada). De band bestaat uit de Canadezen Matt Gardiner (vocals & baritone guitar), Adrian Armitage (lead guitar) en de ritmesectie bestaat uit Greg Kolodychuk (bass) en Brendan Kobayashi (drums).

Ground Level Falcons is een collaboratie van de bands 'Vox Humana' en 'Axiomatik' en bracht vrijwel bijna na het oprichten van deze nieuwe formatie hun 'selftitled' debuutalbum uit in 2012. In 2014 en 2015 brachten ze telkens een deel uit van hun album The Revealor. Nu is er deel 1 van The New Wilderness met daarop elf nieuwe nummers. De mosterd gingen ze zowat halen bij bands als R.E.M. en Queens Of The Stone Age'

Sinds het prille bestaan van de groep hebben er toch al veranderingen in de bezetting plaatsgevonden. Zo verliet Adrian Armitaged al vroeg de groep wegens een dispuut. Zijn opvolger Brent Whitford kwam plotseling te overlijden op 33-jarige leeftijd. Bassist Greg Kolodychuk lastte vervolgens een sabbat periode in wegens zijn huwelijk.

Hun muziek bestaat uit stevige rock, waarbij er toch enigszins sprake kan zijn van melodieuze samenhang. Bij momenten ligt de klankkleur van Matt Gardiner akelig dicht bij die van Michael Stipe van R.E.M. Van het stevig rockende The Tourist met soms vlagen van symfonische rock tot aantrekkelijke ballads als Why You're Telling A Lie, het zijn nummers die de rockliefhebber wel kunnen behagen.

The New Wilderness werd opgedragen aan Brent Whitford.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: read:http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/ground%20level%20falcons.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 7 januari 2018

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex