Greetje Kauffeld - A song for you   (Waardering Muziekwereld) 9

Greetje Kauffeld - S song for you

Ter gelegenheid dat zij inmiddels alweer zestig jaar op het podium staat, bracht Greetje Kauffeld onlangs een nieuwe cd uit: A Song For You, tevens de titel van haar gelijknamige theatertour.

Op A Song For You etaleert Greetje Kauffeld haar grote kwaliteit als zangeres. Nog steeds gezegend met een vaste, zuivere stem, perfect timbre plus timing en begeleid door een geweldig jazztrio, vormen de basis die het niveau van A Song For You tot grootse hoogte tilt. Het album telt elf songs, stuk voor stuk bekende en iets minder bekende standards, van onder andere Leon Russell, Antonio Carlos Jobim, Hammerstein/Wilkinson en Cole Porter. Het is een smaakvolle keuze, die ons terugvoert naar de muziek uit de jaren vijftig, zoals deze ook vaak werd vertolkt door Sinatra, Nat King Cole en Doris Day. Verrassend is de keuze van If (David Gates), één van de mooiste popballads aller tijden. Het trio uitstekende musici, al jaren bekend onder de naam DIG d’DIZ (Drie is goedkoper, de drummer is ziek) zorgt voor een mooie passende, sophisticated, jazzy begeleiding en bestaat uit Jan Menu (baritonsaxofoon), Maarten van der Grienten (gitaar) en Jan Voogd (contrabas).

A Song For You is in het nog maar net begonnen jaar de eerste grote jazzverrassing, en ook nog eens een nationaal product met een uitstraling van internationale allure. Greetje Kauffeld bewijst met haar nieuwe cd dat zij nog steeds behoort tot één van de beste zangeressen van Nederland.

A Song For You is een prachtig album, zowel vocaal als instrumentaal. Iedere muziekliefhebber kan ik deze cd dan ook sterk aanbevelen. Het album is te bestellen via de webshop www.digdizmusic.com

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 februari 2017

Listen tracks

Website

 

Terug naar Hoofdindex