GPsolo - GPsolo   (Waardering Muziekwereld) 7

GPsolo - GPsolo

GPsolo is de artiestennaam van Gert-Paul van der Horst uit Heiloo. Vanaf zijn vijftiende jaar speelt hij gitaar en schreef hij regelmatig liedjes voor de diverse rockbands, waarin hij de afgelopen 45 jaar speelde. Na de hernieuwde kennismaking met Ron Dorpsstraat in 2013, een Amsterdamse muziekmakker van 35 jaar geleden, begon gestaag het idee te groeien om naast het spelen in een band een album uit te brengen onder de naam GPsolo, te produceren door Ron Dorpsstraat.

GPsolo is een duo-project, waaraan de twee mannen in de periode van november 2014 tot december 2015 hard hebben gewerkt. Op 1 januari 2016 vond op de verjaardag van Gert-Paul de officiŽle release plaats van het tien-tracks tellende album. GPsolo brengt merendeels uptempo rocksongs, maar er staan ook twee ballads op het album, het enigszins jazzy klinkende I Often Wonder en het folkachtige Iím A Wanderer. Hiermee zijn gelijk de nummers belicht, die mij het meest aanspreken. De andere acht uptempo-nummers liggen weliswaar lekker in het gehoor, maar de vocalen blijven qua niveau enigszins achter bij het prima gitaarwerk.

Al met al is GPsolo een interessant project geworden, waarmee Gert-Paul van der Horst en Ron Dorpsstraat hebben aangetoond dat leeftijd geen rol speelt om tot een geslaagd albumdebuut te komen.

Auteur: Fred Pach (Muziekwereld)

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 6 februari 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex