Good Lovelies - Shapeshifters  (Waardering Muziekwereld) 8

Good Lovelies - Shapeshifters

Good Lovelies is een in Toronto gevestigd close harmony trio dat bestaat uit Caroline Brooks, Kerri Ough en Sue Passmore. Zoals het veelal gaat met albums uit verre streken werd Shapeshifters in eigen land vorig jaar al uitgebracht en bereikt het nu mede door de inzet van Peter Holmstedt een jaartje later Europa.

De drie leden van de groep waren allemaal te horen als soloartiesten in Toronto toen ze in 2006 samenkwamen om op te treden tijdens een kerstconcert in het Gladstone Hotel in Toronto. De drie besloten vervolgens samen verder te gaan en hun debuut-EP, Oh My, in 2007 uit te brengen. Ze brachten hun eerste full-length album, The Good Lovelies, uit in 2009, en volgden later hetzelfde jaar op met de kerst-thema EP Under The Mistletoe. Met dit album wonnen ze de "Juno Award" in de categorie "Roots & Traditional Album of The Year".

Met Shapeshifters brengen ze hun vijfde studioalbum uit. Kerri Ough, Sue Passmore en Caroline Brooks vormen het immens getalenteerde trio van vocalisten. Het trio is in een nieuw geluid gestapt en duwt verder in de mainstream met hun meest toegankelijke en pop-beÔnvloedde uitvoer tot nu toe. Ze gingen samenwerken met de bekroonde producer Daniel Ledwell om tien nieuwe nummers op te nemen die een breed scala aan thema's verkennen.

Nummers als I See Gold en Daylight komen krachtig over. Het onmiskenbare en onvergetelijke geluid van hun verweven zang vormt het anker van het album. Met nummers als Take Me, Take Me komen deze Good Lovelies tot de essentie van Shapeshifters wat deze plaat tot een waardige aanvulling maakt voor de fans en hun Good Lovelies-collectie.

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 mei 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex