Gina Villalobos - Sola   (Waardering Muziekwereld) 8

Gina Villalobos - Sola

Het is altijd weer een leuk moment als we een nieuwe plaat van de Californische Americana-zangeres en songschrijfster Gina Villalobos in onze cd-postbus mogen ontvangen. De laatste keer dat dit gebeurde is echter al vijf jaar geleden met haar tot op heden laatste studioplaat “Days On Their Side”, die toen vier jaar na haar succesalbum “Rock’n’Roll Pony” volgde.

Maar gelukkig doorbreekt de in Los Angeles wonende muzikante nu opnieuw de stilte met de release van een weliswaar zeer korte nieuwe plaat die “Sola” als titel draagt en amper zeven liedjes bevat. Haar begeleidingsgroep mag er ook deze keer wel wezen met Josh Grange (kd lang, Dwight Yoakam) en Kevin Haaland op gitaren, Eric Heywood (‘Son Volt’, Ray LaMontagne) op pedal steel, Ian Walker (kd lang) op contrabas en Quinn (Tracy Chapman, ‘Daft Punk’) op drums.

De songs die Gina Villalobos schrijft zijn vaak ballads en situeren zich in de wereld van de alt.country en Americana-muziek. Dat is op “Sola” niet anders, maar dat is ook waar deze zangeres zo sterk in is. Zoals gezegd krijgen we maar zeven liedjes op deze plaat, maar dat zijn wel stuk voor stuk pareltjes, te beginnen met de openingstrack “Everything I Want”, gevolgd door “Taillights” en het intrigerende “Come Undone (Interstate Ache)”.

Aan die laatste song en ook bij “Wandering By” en het meer poppy nummer “Hold On To Rockets” componeerde gitarist Josh Grange mee met Gina Villalobos. Dat haar songs, haar typische countrystem en haar zangstijl vaak vergeleken worden met Lucinda Williams, Neko Case en/of Sheryl Crow hoeft echt niet te verwonderen, want al haar liedjes zouden net zo goed op het repertoire van deze dames kunnen staan.

De emotionaliteit en broosheid stralen af van de oprechte en uit het leven gegrepen countryballad “Tears Gone By” en ook slotsong “Walk Away” mikt op de gevoelige snaren bij de luisteraars. Het is enerzijds wel jammer dat het weer zo lang heeft moeten duren vooraleer we nieuw werk van Gina Villalobos mochten verwelkomen, maar anderzijds wordt het lange wachten meer dan voldoende beloond door de erg sterke kwaliteit van elke track op haar nieuwe cd “Sola”.

Auteur: valsam (Rootstime)

Bron: http://www.rootstime.be/index2.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 6 april 2014

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats