GIG - Brave new world  (Waardering Muziekwereld) 8

GIG - Brave new world

Het Spaanse record label Contante & Sonante heeft zich toegelegd op het soft pop genre. Wegens weinig aandacht op de radiozenders werd het in de loop der elektro- en r&b-jaren een nichestijl. Dat verhinderde het trio GIG niet om een elftal songs neer te pennen. Het collectief bestaat uit de gerespecteerde componisten Gaitsch en Innis, aangevuld met boeiende lyrics van Goodrum.

Hun debuuralbum Brave New World meandert tussen de emotionele popsongs en gezapige softrock. Opener Private OíTool creŽert onmiddellijk de gewenste sfeer met akoestische gitaar en piano. Eenzame korte gitaarsoloís van Bruce Gaitsch hoor je in de softrock song Hernandoís Paradise, en in RambliníDan en het vlottere Little Flame. Knap ook het jazzy The Box, met een zangstijl van Goodrum die wat jeugdiger en leuker overkomt. Elke versnelling in het ritme wordt (op een uitzondering na) na enkele maten deskundig afgeremd. Randy Goodrum schreef in het verleden songs voor Anne Muray, Steve Perry en Toto.

Stuk voor stuk poŽtische songs met een emotionele background. Pianobegeleiding vloeit uit de vingers van Dave Innis, ooit samengewerkt met The Pointer Sisters. En gitarist Bruce Gaitsch vinden we terug in de entourage van Chicago, Elton John en Celine Dion.  Een geniale zet om deze drie rasmuzikanten bij elkaar te plaatsen.

Brave New World zal echter geen potten breken bij het grote publiek wegens te braaf. En de postume ode aan de befaamde Warren Wiebe in All Iíll Ever Need, hoe mooi ook gezongen, zal daar niets aan veranderen. Liefhebbers van softpop kunnen hier hun hartje openen en laven aan de mooie melodische arrangementen, of zelfs een vintage aansteker ostentatief in de lucht steken.

Auteur: Marino Serdons

Bron: www.kesandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/gig-goodruminnisgaitsch-brave-new-world

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 5 augustus 2018

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex