Georgia Ruth - Fossil scale   (Waardering Muziekwereld) 8

Georgia Ruth - Fossil scale

Het gebeurt niet zo heel erg vaak dat we hier te maken krijgen met vanuit Wales afkomstige muziek. En in dat opzicht vormt Fossil Scale, het nieuwe album van youngster Georgia Ruth, dan ook meteen een in het oog springende uitzondering. Die opvolger van haar in 2013 verschenen en aan de andere kant van het Kanaal letterlijk onder de lovende kritieken bedolven debuut Week Of Pines zou haar op de keper beschouwd ook hier aan de nodige naambekendheid moeten kunnen helpen.

De liedjes voor haar tweede album schreef Georgia Ruth achter haar piano. En dat in tegenstelling tot die voor haar maiden release, die ontstonden immers nog aan de harp. Het was haar bedoeling om op die manier te komen tot een wat voller geluid. Wat meer ambient, zeg maar. En in dat opzet slaagt ze zonder meer. Handig heen en weer laverend tussen folk en pop creŽert de jonge Welshe this time around een twaalftal liedjes, die zowel bij muzikale ontdekkingsreizigers als bij een veel ruimer publiek zouden moeten kunnen aanslaan. Songs, die zowel haar afkomst als haar muzikale voorkeuren in de aanloop naar Fossil Scale (Beck, Bowie, Radiohead) verraden. Noem het maar the best of both worlds gecombineerd. Een al bij al ongemeen radiogenieke buiging voor de ondoorgrondelijkheden van het leven zelve.

Als ťťn van de voornaamste troefkaarten van Georgia Ruth onthouden we hier met name haar fluwelen stem. Vooral daarmee tilt ze op zich al echte schoonheden van liedjes als The Bodies, het in het Welsh gebrachte Sylvia, het zweverige Supermoon en andere naar nůg hogere muzikale hoogten.

Voor ons een echte ontdekking! Geen wonder, dat ze in het Verenigd Koninkrijk Georgia Ruth in de hoogte prijzen!

 

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#GeorgiaRuth

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 13 november 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex