Gabriele Tranchina - Of sailing ships and the stars in your eyes (Waardering Muziekwereld) 8

Gabriele Tranchina - Of sailing ships and the stars in your eyes

Jazzzangeres Gabriele Tranchina heeft een B.A. in onderwijs van de J.W. Goethe University in Frankfurt/M., en leidt sinds 1997 een Music Togetherģ centrum in Manhattan. Daarnaast heeft ze seminaries en workshops gegeven.

Deze keer zet ze haar zeilen in de oceaan van muziek, waarbij ze zich baseert op de schoonheid en verscheidenheid van de wereld. Haar nieuwe cd bevat dan ook verschillende muziekstijlen, zoals bossa nova, latin jazz, swing, ballads en improvisatie. Daarbij zingt in vijf verschillende talen. Gabriele wordt hier bijgestaan door haar echtgenoot pianist, componist en arrangeur, Joe Vincent Tranchina. Autumn In New York drijft al op een Latin jazz ritme, waarna Bossa Ballad And Blue uiteraard uitnodigt tot een ontspannen bossa. Verder zingt ze Je Crois Entendre Encore in het Frans, O Morro N„o Tem Vez in het Portugees, Meglio Stasera in het Italiaans, Vera Cruz in het Portugees en Ein Alter Tibetteppich in het Duits. Op die manier vermengt ze diverse culturele invloeden. Slow Hot Wind is een cover die ik graag hoor in de versie van Sarah Vaughn. En afsluiter A Song For India duurt meer dan 10 minuten.

Auteur: Patrick van de Wiele

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: read:http://www.keysandchords.com/album-review-blog/gabriele-tranchina-of-sailing-ships-and-the-stars-in-your-eyes

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 10 december 2017

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex