Frank Migliorelli & the Dirt Nappers- The things you left behind  (Waardering Muziekwereld) 7

Frank Migliorelli & the Dirt Nappers - The things you left behind

New Yorker Frank Migliorelli stond zo’n twee jaartjes geleden nog centraal op deze pagina’s omwille van de release van zijn toenmalige album Bass, Drums, Guitars And Organs dat hij samen met zijn begeleidingsband ‘The Dirt Nappers’ op de markt bracht. Die formatie bestaat momenteel uit bassist Tony Tino, drummer Tommy Diehl, Michael ‘Booker‘ Heaphy op pedal steelgitaar, gitarist Thad Debrock en pianist-organist Daniel Weiss.

Zoals we toen al meegaven is Frank Migliorelli naast zanger, gitarist, songschrijver, producer en ontwerper van games ook nog een gewaardeerde professor aan de universiteit van New York. Toch heeft hij blijkbaar naast al die activiteiten nog wat tijd gevonden om nieuwe nummers te componeren voor een nieuw album dat dezer dagen verschijnt onder de titel The Things You Left Behind, ook de titel van de openingstrack op dit tien nummers + één bonustrack tellende album.

De rootsrockers en Americana-nummers op deze plaat zijn stuk voor stuk melodieus en hitgevoelig. Zo houden wij vooral van de songs She Moves Like A Mistery, de aan Tom Petty herinnerende liedjes Take It Back en I Wanna Know, naast de nummers Key To Your Heart en countryrocksong Every Bartender In This Town Knows My Name (zie audiovideo’s).

Dat hij ook de gevoelige emo-toer kan opgaan bewijst Frank Migliorelli in de zachte pianoballad She’s Not Coming Home waarop zangeres Eleanor Kleiner voor schitterende backing vocals zorgt. Als bonustrack krijgen we hier nog een tekstueel van expliciete woorden gezuiverde versie van de eerder op de plaat opduikende song Only Here. Dat doet hij waarschijnlijk om een eerlijke kans te krijgen om op de Amerikaanse radiostations gedraaid te worden.

The Things You Left Behind is wat ons betreft alweer een uitstekend nieuw derde studioalbum van ‘Frank Migliorelli & The Dirt Nappers’.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2019/AUG1/CD62.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 6 oktober 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex