Flav Martin & Jerry Marotta - Soul redemption  (Waardering Muziekwereld) 8

Flav Martin & Jerry Marotta - Soul redemption

Bij de eerste luisterbeurt in de auto, niet echt de plaats om je ziel te ontleden, kon het debuutalbum van Flav Martin niet onmiddellijk overtuigen. Toch goed genoeg voor een Tony Levin (King Crimson) om de baspartijen voor zijn rekening te nemen en inspirerend genoeg voor Jerry Marotta (Peter Gabriel) om het slagwerk te verzorgen.
Flav Martin is zo’n onderbelichte gitarist die jaren ten dienste stond van onder andere David Crosby, Suzanne Vega, Al Stewart,…zonder volledig te zijn in het omvangrijke netwerk. Jerry Marotta geeft dan weer een wereldse touch aan zijn percussie en tekent voor het gevoelige producer werk.

De (americana) popsongs beklijven niet echt maar beluisteren zich wonderwel dankzij het instrumentale vakmanschap.  Luister maar eens naar de song Tell Me To My Face, oorspronkelijk van The Hollies (met Graham Nash), hier in een knappe versie met Spanish Guitar en accordeon. Ook in Coffee Song smaakt het warme Italiaans (Jerry’s roots) op de pianotonen van Peter Primamore. Zachtmoedigheid zit vervat in de gezapige composities met akoestisch gitaarspel van singer-songwriter Flav. How Could You Leave Me Now zal je zeker ontroeren. De lyrics zijn makkelijk te volgen en met overtuiging gebracht. En dat maakt van Soul Redemption een loutering voor je ziel.

 

Auteur: Marino Serdons

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/flav-martin-jerry-marotta-soul-redemption

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 juni 2018

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex