Flaata * Ackles * Busk - A thing called love / The Gospel Album (Waardering Muziekwereld) 7

Flaata * Eckles * Busk - A thing called love / The gospel album

Je hoeft nu niet meteen te denken dat ze ginds in Noorwegen hun zinnen hebben gezet hebben op Kerstmis al heeft dit nieuwe album The Gospel Album er wel degelijk de sfeer voor. Verantwoordelijk hiervoor is het trio Flaata, Ackles en Busk aka 'Fab 3' die hiermee hun derde samenwerking resultaat geven na hun I Wish Every Day Could Be Like Christmas en hun hommage aan Elvis met En Storslňtt Hyllest Til Elvis!. Het is nu ook geen album geworden met de ons alom gekende gospels van onder meer Mahalia Jackson of The Soul Stirres. Nee, met dit album wil dit trio de gospels in ere houden zoals we die kennen van Elvis. 'The King' heeft tijdens zijn loopbaan hier op aarde talrijke op gospel ge´nspireerde albums uitgebracht en het is ook in die sfeer dat je dit The Gospel Album van Flaata, Ackles en Busk kan onderbrengen. Zo vinden we ook Run On terug dat ook op Elvis zijn gospel album How Great Thou Art uit 1967 is terug te vinden. Milky White Way vinden we dan weer terug op His Hand in Mine uit 1960. Een hommage dus aan Elvis en met het uitbrengen van 'tribute albums' is zeker Paal Flaata hier bij ons bekend. Hij nam al eerder songwriters onder de loep als Chip Taylor en Townes Van Zandt, en op zijn laatste album Love and Rain uit 2017 leek het zelfs een beetje van 'The Best Of...'.

The Gospel Album telt 12 nummers, al dan niet ge´nspireerd op de 'Lord' maar ook de rock 'n roll van Elvis vinden we erop terug. Ook de klankleur van Paal Flaata komt redelijk dicht bij die van Elvis, zoals je duidelijk kan horen op Where No One Stands Alone. De ondertitel van dit album is A Thing Called Love en ja zo krijgen we ook een streepje country te horen op dit album. A Thing Called Love werd in 1968 geschreven door countryzanger Jerry Reed en later gecoverd door Elvis en uiteraard ook door...Cash. Where Did They Go, Lord is dan weer een bijzonder soulvolle gospel, geschreven door het duo 'Dallas Frazier en Al 'Doodle' Owens en hier gebracht door Stephen Ackles. In My Fathers House is niet die hit van de Les Humphries Singers, maar een mooie gospel die werd geschreven door 'Aileene Hanks' en werd uitgebracht in 1954 door 'The Blackwood Brothers'. Een nummer waarop de harmony backing vocals ons hier met een glimlach terug doen denken aan Elvis' live versie van Are You Lonesome Tonight

In het bijhorende boekje vinden we gitarist Glenn Vidar Busk zelfs terug in volledige Elvis outfit en zo krijgt dit album een extra cachet mee. The Gospel Album is een meer dan degelijke hommage aan Elvis en zijn talrijke gospelalbums. Een album waaraan deze Noorse 'Fab 3' tijdens de daarbij volgende 'tour' nog veel plezier aan zullen beleven.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: http://www.rootsville.eu/2018%20album%20reports/reports/fab%203%20flaata%20Ackles%20en%20busk.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 1 mei 2018

Listen tracks

 

 

Terug naar Hoofdindex