Fin De Siècle - Dreamcatcher   (Waardering Muziekwereld)

Fin De Siècle - Dreamcatcher

Met hun debuut-ep Dreamcatcher verraste de Limburgse formatie Fin De Siécle (vrij vertaald Eind van de Eeuw) ons onlangs zeer aangenaam. Op hun faceboekpagina karakteriseert de band zichzelf met de volgende omschrijving: ‘Fin De Siècle brengt verrassende muziek doordat folk en ambient gecombineerd worden en daardoor een niet-alledaagse sound ontstaat. Daarnaast onderscheiden we ons door het gebruik van aparte instrumenten’.

De toespeling op apart instrumentarium dekt naar mijn persoonlijke mening de aparte sound van Fin De Siècle iets nadrukkelijker dan de vermeende ambient-invloeden (met uitzondering overigens van het korte openingsnummer titeltrack Dreamcatcher). De inzet van contrabas, banjo, mandoline en accordeon in combinatie met de loepzuivere stem van zangeres Kylie Pattinaja en de prima mannelijke vocalen van Sjoerd Post geven de muziek van Fin De Siécle absoluut iets speciaals ten opzichte van ogenschijnlijk voor de hand liggende vergelijkingen met andere indiefolkbands zoals Mumford & Sons en het Utrechtse Mister & Mississippi.

Met een tijdsduur van bijna een half uur met 8 tracks geeft Fin De Siécle op Dreamcatcher een goed beeld wat zij allemaal muzikaal in haar mars heeft. Er is een goede balans gevonden tussen snelle en akoestische nummers. Aan alle tracks kan je merken dat deze met grote zorg zijn samengesteld en daarmee een hoopvolle verwachting creëren wat de muziekliefhebbers van met name folkpop nog meer kunnen verwachten van deze veelbelovende Limburgse band.

Groepsleden:

Kylie Pattinaja (Zang), Sjoerd Post (Zang, Mandoline, akoestische gitaar), Didier Leclaire (Akoestische gitaar, banjo, zang), Thimo Gijezen (Elektrische gitaar, accordeon soundscaping en nodige toevoegingen), Cody Soudant (Contrabas), Luuk Timmermans (Drums).

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 29 oktober 2013

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats