Eryn - Lady E  (Waardering Muziekwereld)

Eryn - Lady E

Met New Jersey als haar huidige verblijfplaats heeft singer-songwriter Eryn Shewell met Lady E een nieuwe EP op de markt gebracht. Het kleinood kwam in de States al eerder dit jaar uit. Eryn weet stijlen als soul, rhythm'n blues, blues en zelfs country moeiteloos te combineren in haar best wel aanstekelijke muziek en brengt dit lekker over met haar duidelijk herkenbare krachtige stem. De zes nummers op Lady E zijn evenwel allemaal blues gerelateerd.

Op het eerste gehoor lijken deze nummers geschreven na een stuk gelopen relatie. Nummers die tevens ook doorlopend een beetje humor huisvesten. Opener van deze EP is het krachtig gebrachte Hallelujah You're Gone. De nummers zijn voorzien van soulvolle backing vocals. Op Stranger In My House brengt Eryn een meer introspectieve sfeer, maar nog steeds vol passie en gevoel bij het overbrengen van de melodie en het verhaal. Het deuntje heeft een leuke pop western sfeer, maar Eryn houdt de blues levend door haar vocaal sterk gebrachte nummers.

Het is duidelijk hoorbaar dat de soulvolle geluiden uit Maryland Eryn Shewell hebben gezegend. Deze laatste release in haar bloeiende discografie is een blijvend bewijs van haar soulvolle vertolking van goed geschreven deuntjes. Een waardevolle luisterbeurt overal. Sterk aanbevolen.

 

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld:30 oktober 2018

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex