Erin Rae and the Meanwhiles - Soon enough   (Waardering Muziekwereld)

Erin Rae and the Meanwhiles - Soon enough

Soon Enough van de in Jackson, Tennessee geboren en getogen, maar dezer dagen vanuit Nashville actieve Amerikaanse zingende liedjesschrijfster Erin Rae McKaskle en haar Meanwhiles is een ware streling voor de zinnen. Als aangename warme zomerregendruppels dalen haar liedjes verfrissend zacht over je neer. Ruim dertien nummers lang betovert ze met wat wel eens één van de allermooiste Americana-stemmen van het moment zou kunnen zijn. Enkel het allerzachtste fluweel kan wat ons betreft de vergelijking aan.

Tegen een nagenoeg even perfecte muzikale achtergrond, gedomineerd door met name haar eigen akoestische gitaar, de elektrische van Mark Sloan en de pedal steel van Justin Schipper presenteert McKaskle met veel zorg de veelal aan haar eigen leven ontleende luisterliedjes. Omdat het heden nu eenmaal niet mogelijk zou zijn zonder het verleden, aldus daarover de artieste zelf. Ergens tussen folk, country en Americana  dropt ze doorgaans uiterst behoedzaam haar inzichten. Daarvoor inspiratie vindend zowel in haar kinderjaren als in haar tijd op deze kluit als volwassene. Met oog voor de vele veranderingen waar we met z’n allen door moeten, maar evengoed voor duidelijk persoonlijkere onderwerpen als de met haar leven als kunstenares gepaard gaande uitdagingen.

Voor de werkelijk loepzuivere productie van Soon Enough tekende McKaskle zelf samen met Rodney Crowells bassist Michael Rinne. Opvallendste liedje erop – al was het alleen maar omdat het tot stand kwam in samenwerking met de hier ook op handen gedragen Andrew Combs – vonden wij het beklijvende Spitshine. Noem dat gerust maar de primus inter pares. Echt wel een aanrader van formaat voor al wie houdt van zich wars van alle trends in alle eenvoud als een ideaal antidotum voor de jachtigheid van het leven van alledag opwerpende Americana-luisterliedjes. Het soort liedjes waarmee wij hier graag drukke en minder drukke dagen mogen uitluiden…

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#ErinRae

Gepubliceerd op Muziekwereld: 21 augustus 2016

 

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex