Erika Kulnys - Rise up   (Waardering Muziekwereld) 7

Erika Kulnys - Rise up

Ze leerde zingen in plaatselijke koren van Nova Scotia in Canada en begon na een klassieke opleiding aan de piano liedjes te componeren. Songwerk dat op langspelers als Wings en Angel Of The Road terug te vinden is. Op Rise Up prijkt een intimistische remake van die titelsong , waarbij de ijle zang van Erika Kulnys ondersteund wordt door haar piano en een strijkersduo.

De viool van Ian  Kennedy en cello van Catherine Bent zijn eveneens prominent aanwezig  in Love Me In The Morning. In deze akoestische song vertoont het haast kinderlijke  stemtimbre van Kulnys bij momenten sterke gelijkenissen met een piepjonge Dolly Parton, terwijl structuur en opbouw naar het werk van een singersongwriter als Nanci Griffith refereren. Het met dobro verluchte Loveís Not Wasted is sterk country getint evenals Carolina dat opnieuw aan La Parton herinnert.

Bij momenten wil dat fluisterstemmetje wel eens irriteren, zoals de hoge uithalen in het refrein van de titelsong. ďEverything in life has a sacrificeď, zingt Erika in de afsluitende song. Deze luistersessie een opoffering noemen gaat iets te ver maar ik moet toegeven dat ik het forward knopje soms gehanteerd heb in meer popgetint werk. Anderzijds huizen in deze langspeler enkele fijne sociaal en politiek geŽngageerde songs van een jongedame die volgend jaar een verhuizing naar Nashville overweegt.

Auteur: Cis van Looy

Bron: www.writteninmusic.com

Deeplink: http://www.writteninmusic.com/roots/erika-kulnys-rise-up/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 25 augustus 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex