Emmylou Harris - Pieces of the sky  (Waardering Muziekwereld) 9

Emmylou Harris - Pieces of the sky

Nog niet bekomen van de dood van haar vriend, duetpartner en mentor Gram Parsons, werd Emmylou Harris met tact begeleid door Brian Ahern die al succes had geboekt met zangeres Anne Murray. Harris heeft  nadien altijd Parson’s werk onder de aandacht gebracht.

Om deze eerste plaat na Grams dood op te nemen, huurden ze een groot huis in Beverly Hills en werd de mobiele studio van Ahern in de tuin gezet. Ahern wilde geen gewoon countryalbum maken en stelde een band samen uit de Elvisband uit Vegas, gitaarlegende James Burton en ex-Cricket Glen D.Hardin als arrangeur en pianist. Hij nodigde ook Bernie Leadon van de Eagles, Bill Payne van Little Feat en Herb Pederson (ex-Dillards) uit als achtergrondzangers.

Opgenomen werden enkele bekende nummers en nieuw werk als ‘Bluebird Wine’ van de toen onbekende Rodney Cromwell en Harris’ persoonlijke eerbetoon aan Parsons, ‘Boulder To Birmingham’. De bekende nummers, een moedige mix van Beatles, Merle Haggard en The Louvin Brothers, klonken fantastisch.

Het pleit in Harris’ voordeel dat veel van de musici (Burton, Hardin, en Cromwell) lid werden van de toepasselijk genaamde Hot Band en verscheidene jaren met haar toerden. Andere notabelen, die hier een bijdrage aan leverden, zijn Amos Garrett op gitaar en violisten Richard Greene en Byron Berline. Het vijfde en tiende nummer werden live opgenomen met de kroegband, waarin Emmylou Harris zong voordat ze Pasons ontmoette.

Gepubliceerd op Muziekwereld: 18 oktober 2016

Auteur: John Tobler

1001 Albums, die je gehoord moet hebbenBron: 1001 Albums die je gehoord moet hebben!

Deeplink: http://www.librero.nl/cultuur/1001-albums/978-90-8998-285-8/2046

ISBN:978-90-8998-285-8

Uitgever: Librero b.v. (Nederlandstalige editie); website: www.librero.nl

Over de Auteur:

John Tobler schrijft sinds 1969 nover popmuziek voor publicaties als Zig Zag, Let It Rock, Melody Maker, NME, Sounds, Record Mirror, Billboard en Country Music People. Hij heeft ook interviews en onderzoek gedaan voor BBC Radio One. Hij heeft letterlijk honderden liner notes geschreven, ruim twintig boeken over popmuziek, zoals Abba Gold, 25 Years of Rock, The Record Producers en The Guitar Greats, en biografieën over Elton John, Elvis Presley, de Beach Boys, de Doors, Cliff Richard en de Carpenters

 

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex