Ellen Andrea Wang - Blank out (Waardering Muziekwereld)

Ellen Andrea Wang - Blank out

Blank Out is de opmerkelijke opvolger van Ellen Andrea Wang's debuutalbum Diving uit 2014. Uitgegeven bij 'Jazzland Recordings' is Blank Out een fusion tussen jazz, funk en pop. Voor dit album schreef ze alle stukken zelf en voor de 'lyrics' werkte ze samen met Martin Hagfors. Haar muzikale 'compagnons' op dit album bestaan uit Erland Dahlen (drums & percussion) en Andreas Ulvo (piano, synth, Rhodes & Wurlitzer). De bassgrooves komen van haarzelf, net als de 'crystal clear' vocals. De soms eclectische sound van Elllen Andrea Wang kan je onder de noemer 'Acid Jazz' thuisbrengen. Voor de vocals lijkt het wel of Rickie Lee Jones de 'Hip Hop'-tour opgaat met een duidelijke visie.  Naast haar solocarrière maakt Ellen Andrea Wang ook nog deel uit van de groepen 'Pixel' en de band van drummer Manu Katché. Als ondersteuning voor de release van dit album gaf ze eind oktober twee concerten in Nederland (26 oktober Bimhuis Amsterdam en 27 oktober op het Jazz Festival te Rotterdam).

Dat Ellen Andrea Wang haar contrabas uitermate goed beheerst kan je misschien wel het duidelijkst horen op het afsluitende Accord De Paris, een instrumentaal nummer, waarop dit trio zeer intimistisch overkomt en waarbij ze enkel ondersteund wordt door de backing vocals van Mike Hartung. Openen doet ze bijzonder sfeervol op het nummer Peace Prize, waarna ze na een dromerige intro bijzonder funky uit de hoek komt. Een nummer dat mede door de huidige wereldsituatie bijzonder realistisch overkomt. Het daaropvolgende Blad Bood is een harmonische mix tussen jazz en pop. Op Electric ontlast ze Andreas Ulvo door haar inbreng op een 'Rhodes'.

Blank Out is een bijzonder energiek album en zeker ook geschikt voor de vele 'Pop Up' lounge bars overal in het land. Heerlijke grooves, een album waarbij de balans tussen instrumenten en vocals top is.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: https://rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/ellen%20andrea%20wang.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 november 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex