Eileen Kozloff - Just words  (Waardering Muziekwereld)

Eileen Kozloff - Just words

Voordien figureerde deze dame al op twee langspelers van haar Well Tempered String Band. Eileen Kozloff is dan ook een getalenteerde multi-instrumentaliste. Op haar derde soloplaatje focust ze zich vooral op de zangpartijen en laat de instrumentatie grotendeels over aan producer Hank Woji, zelf een respectabel singer songwriter en enkele vrienden die hij uitnodigde in opnamestudioís in Florida en Texas. Het gezelschap zorgt voor een sobere instrumentatie, in dienst van het songwerk dat zich in de country- en folkhoek.

Eileen beperkt zich meestal tot akoestische gitaar bij haar eigenhandig gecomponeerde repertoire, in Always Wrong From The Start, een energieke countryrocker valt meteen haar heldere zang op. Helaas kabbelen de op zich niet onaardige nummers  eerder vrijblijvend voorbij.  Het zijn vooral songs zoals Threads, waarin de zangeres zich alleen met akoestische gitaar in een authentiek klinkend folk territorium begeeft, die overtuigen.

Nog sterker wordt het als Kozloff de diatonische autoharp hanteert.  De vloeiende klanken van dat snaarinstrument in combinatie met de heldere emotioneel geladen zang, die bij momenten aan folkladyís als Anne Hills en Joan Baez herinnert, leiden naar To The River Iíll Go, Asunder. Samen met de a-capella ingezette hymne No More War Anymore, dat helaas meer dan ooit een loze kreet blijkt, en de uitgesponnen akoestische afsluiter Take Me Back vormen die nummers de hoogtepunten van een met fijne, luisterfolk gevuld schijfje.

Auteur: Cis van Looy

Bron: www.writteninmusic.com

Deeplink: http://www.writteninmusic.com/roots/eileen-kozloff-just-words/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 18 maart 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex