Eddie Seville - Ragged hearts  (Waardering Muziekwereld) 8

Eddie Seville - Ragged hearts

Ik wist, dat ik zijn naam al wel eens eerder gehoord had, alleen ging er niet direct meer een belletje rinkelen in welke context nu precies. Totdat ik de namen van het producerende trio van “Ragged Hearts” las: Paul Orofino, Frank Carillo en Eddie Seville. Frank Carillo! Dat was het dus, he! Eddie Seville is één van Carillo’s vaste begeleiders, één van diens Bandoleros.

Met “Ragged Hearts” is de beste man al aan zijn derde soloplaat toe. Op de opvolger van “The King’s Highway” van twee jaar geleden doet hij het met elf eigen liedjes. Voornamelijk te omschrijven als singer-songwriter country, de alternatieve variant daarvan en zachte roots(y) rock. Aan te bevelen met name aan liefhebbers van het materiaal van John Hiatt, Steve Earle en Buddy Miller, aldus die van de door mij vaak bezochte online shop CD Baby. Maar dat vind ik toch net iets te beperkend werken. Ik zou er namelijk graag nog de namen van John Mellencamp en Bob Seger aan toe willen voegen. Aan de laatste van dat tweetal herinnert Seville me een weinig qua stem en manier van zingen. En eerstgenoemde hoor ik wel wat terug in met een rockrandje afgewerkte liedjes als “A Crooked Mile”, “Love’s Got A Hold” en “I’m Pacing Myself”.

In elk geval, hij verkeert tussen schoon volk, “den Eddie”! En dat heus niet alleen waar het de door mij opgesomde referenties betreft. Dat leert een vlugge blik op het lijstje met de bij het tot stand komen van “Ragged Hearts” betrokkenen. Namen als Frank en Andrew Carillo, Augie Meyers, Bob Loveday, Marty Ballou en tal van anderen zou ik nu niet meteen meer als nobele onbekenden durven te bestempelen.

Enkele luistertips van onzentwege: de bijzonder lekker weghappende Americana love song “The Queen Of Kerosene”, de ook al erg passionele “valse trage” “Blind Love”, het hier eerder al eens even genoemde rootsy rockertje “Love’s Got A Hold” en de Seger-eske afsluiter “The Hardest Thing To Do”.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 6 november 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats