E.L.S. Band - Dark blues sky  (Waardering Muziekwereld)

E.L.S. Band - Dark blues sky

E.L.S. Band werd opgericht in 2015 in Karlskoga, Zweden. Het repertoire was en is tot nu toe goed gekozen covers die blues, soul en wat rock'n'roll omvatten. De band heeft in de loop der jaren gespeeld op een aantal verschillende festivals en in diverse clubs. E.L.S. Band heeft een trouwe en groeiende groep volgelingen opgebouwd wat niet zo vreemd is met een zanger van absoluut grote klasse en een zeer ervaren en competente band. Ze hebben zojuist hun eerste volledige album Dark Blues Sky op Sound Station Records uitgebracht. Het doel is nu om een album uit te brengen met hun eigen materiaal, het werk daaraan is reeds begonnen.

Op Dark Blues Sky vinden we naast twee originals van de hand van Stig Pettersson ook nog elf covers terug waarbij het opvalt dat de gekozen nummers wel zeer verschillend van aard zijn. Zo openen ze met Empty Arms van SRV. De klankkleur van Stig is er eentje die beļnvloed is door rook en drank, rauw en schor maar toch duidelijk te verstaan.

Nummers als Stevie Wonder's Superstition lijken ondanks de diversiteit van muziek wel aardig te lukken. Wat de brave man dan bezielt om Etta James’ monsterhit I'd Rather Go Blind onder handen te nemen is voor mezelf nog een raadsel. Ook Mertis Jr. John's Need Your Love So Bad kan allemaal wel tof zijn en muzikaal is het ook zo maar zijn stemintonatie leent zich er niet toe.

Van de hak op de tak dan met Feels Like Rain van John Hiatt om af te sluiten met een eigen nummer Take Mine.

De E.L.S. Band brengt op hun debuutalbum nummers met een grote diversiteit met jun hun eigen signature van ruige rockers. Sommige geslaagd, andere juist weer niet.

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 20 juni 2019

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex