Dulcie Taylor and Friends - Only worn one time  (Waardering Muziekwereld) 8+

Dulcie Taylor and Friends - Only worn one time

“Other Side Of The Bed” was de eerste plaat van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Dulcie Taylor uit Washington, D.C. Het album kwam bij het begin van deze eeuw in het magische jaar 2000 op de markt en werd nadien opgevolgd door de cd’s “Diamond & Glass” in 2002, “Mirrors and Windows” in 2004 en het bijna 9 jaar later verschenen album “Free Of This Sorrow”.

Deze keer heeft Dulcie Taylor ons niet zo lang laten wachten op een vervolgplaat want we kregen onlangs haar nieuwste cd “Only Worn One Time” toegestuurd voor een recensie bij ‘Rootstime’. Voor dit vijfde album, dat als ‘Dulcie Taylor And Friends’ op de markt werd gebracht, werkte de zangeres nauw samen met producers Tyson Leonard en George Nauful, die samen met Dulcie Taylor mee componeerde aan vijf tracks en het meeste gitaarwerk op deze cd voor zijn rekening neemt.

George Nauful neemt eveneens de rol van leadzanger op zich bij de liedjes “Anna Marie” en het album afsluitende “America In A Day”. Ook backing vocalist Tony Recupido mocht de lead vocals voor zijn rekening nemen in de twee door hem voor deze plaat geschreven nummers “Lost On Some Sea” en “Love Let Go”. De mooie openingstrack “On A Rainy Day” en het daaropvolgende, ook al uitstekende albumtitelnummer “Only Worn One Time” schreef Dulcie Taylor samen met George Williams.

Haar poëtische songteksten zijn ook nu weer kenmerkend voor de liedjes op deze plaat. Dulcie Taylor is naast zangeres dan ook een gewaardeerde dichteres en schrijfster van proza en bestuurslid van de ‘Poetry Series’ in de ‘Folger Shakespeare Library’ van Washington, D.C. Voor we afsluiten wil ik toch nog even drie zeer mooie liedjes vermelden die hierboven nog niet aan bod zijn gekomen: “New Stone”, de dansgevoelige rumba in “Take A Chance” en het intimistische “Like My Momma Loved Me”.

“Only Worn One Time” is een eerlijke en knap in elkaar gestoken nieuwe plaat van Dulcie Taylor en haar zeer duidelijk prominent op het album aanwezige ‘friends’. Het voorziet in bijna drie kwartier gezellig en rustig luisterplezier en veel meer durven en willen wij niet verwachten van een plaat. 

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 16 september 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats